OMÜ'de gerginlik: 47 gözaltı OMÜ'de gerginlik: 47 gözaltı
 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda düzenlenen tatbikatta katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tatbikatı yakından takip ederek yetkililerden ürün hakkında bilgi aldı. İstanbul'dan gelen özel bir ekip, katılımcılara ürünü uygulamalı olarak tanıttı. Bir platformu ateşe veren ekip Bonex adlı ürünü ateşin içine atarak saniyeler içinde söndürmeyi başardı. Ürün tanıtımı için yapılan tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ürünü etkileyici bulduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, “Bu kimyasal, küçük bir plastik tüp içerisindedir. Tüpü yangının içerisine atıyorsunuz. Yangın tüplerinin yaptığı işin daha etkileyicisini gerçekleştiriyor. Hem söndürüyor hem de soğutuyor. 2 yıl içerisinde maliyet olarak yangın söndürme tüplerinin yarısı kadar maliyet çıkartıyor. Arkadaşlarımız bugün bu ürünü Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı sahasında tanıttı. Biz bu ürünü kullanacağız. Yangın olmasın, Allah böyle bir afeti kimseye göstermesin. Yangın olduğu zaman da tedbirli olmak lazım. Yangın söndürme konusunda da biraz kaderciyiz, inşallah olmaz. Olduğunda mal ve can kayıpları veriyoruz. Yangından sonra soğutmak için de bir sürü masraf ediyoruz. Dolayısıyla bu ürünleri hayata yansıtmak için gecikmemeliyiz” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce ise maddenin yangın söndürmeye kolaylık sağlayacağını söyledi. Hasan İnce, "Bu madde bizim yangın söndürmemizi kolaylaştıracak bir maddedir. Yangın büyüdüğü zaman söndürmek çok zor oluyor. Ancak başlangıçta bunu kullandığımız zaman söndürülmesi daha kolay olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz da bu konuda gerekli açıklamaları yaptı. Biz ürünü her an kullanabiliriz" şeklinde konuştu.
Ürün hakkında basın mensuplarına bilgi veren DENSED Yönetim Kurulu Başkanı Tengiz Taşar, "Ürünümüz A, B ve C sınıfı tüm yangınlara efektif ve hızlı bir şekilde müdahale sağlıyor. 5 yıl boyunca hiç bir bakım gerekmiyor. İçerisinde basınç olmadığı için çocukların, yaşlıların ve engelli vatandaşlarımızın kullanması açısından çok uygun bir ürün. Hiç bir eğitim gerektirmeden yangının içerisine direk atılabilecek bir üründür. Birçok Asya ülkesinde kural haline gelmiş ve 2009 yılında Japonya'da ödül almış bir üründür. İçerisinde ana madde olarak amonyak fosfat var. İnsan sağlığına ve çevreye hiç bir zararı yoktur. Ayrıca içerisinde saklanan bir formülde vardır. Cilde temas halinde hiç bir zararı da yoktur. Kişinin eline ve ağzına değdirmesinde hiç bir zararı yoktur" diye konuştu.



İzmir haber

Editör: TE Bilişim