Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
İZMİR - Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile imzaladıkları protokolde çeşitli değerlendirmelerde bulunmak üzere İzmir'e gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, anavatandan yavru vatana içme suyu temin edecek projenin iki yılda tamamlanacağını açıkladı.
İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk'u ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, KKTC'de nüfusun yarısının tarım ve hayvancılık alanında geçim sağladığını, 2011 yılı Ağustos ayında imzalanan protokol ile balıkçılık sektörünün de dahil olduğunu hatırlatarak ülkelerinde tarım ve hayvancılık alanında ciddi gelişmeler beklendiğini kaydetti. Bakan Amcaoğlu; "Ege Üniversitesi ile imzalanan protokolün bir kısmı tamamlandı bir kısmı da tamamlanmak üzere. Dolayısı
ile protokolde yeni açılımlar da yapmayı düşünüyoruz" dedi.
KKTC İçmesuyu Temini Projesi hakkında da değelendirmede bulunan Amcaoğlu; şöyle konuştu: "İki yıl gibi bir süre sonra anavatandan yavru vatana borularla içme suyu getirme projesi de tamamlanmış olacak. Bu çerçevede KTTC'de tarım ve hayvancılık alanında çok ciddi gelişmeler bekliyoruz. Bu konuda özellikle üniversitelerden gerekli teknik ve katkı sağlayacak bilgi alışverişinde de bulunuyoruz."

Editör: TE Bilişim