Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü Uluslararası Alanda İzmir’e Proje Ödülü
 AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışında yağmura rağmen kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı. Yerel yönetimleri eleştiren Yıldırım, “Bayraklı’da sokaklarda kanalizasyon asfalt var mı? Binalar imarlı mı?

Kentsel dönüşüm yapıldı mı? Trafik sorunu var mı? Ulaşım yapılabiliyor mu? Yapılan bir şey varmış deve güreşleri yapılıyormuş. Yeşil alan parklar var mı? İzmir burada kuruldu. Bayraklı’nın deniz sahili var ama Bayraklılılar denize ulaşamıyor" dedi.

MİSAFİRE SAYGI GÖSTERELİM

Yıldırım, İzmir'de 15 yıldır hayallerin ve geleceklerin çalındığını sözlerine ekleyerek şöyle devam etti: "‘Metro yapacağız’ dediler altında kaldılar, teleferiği yapamadılar. 'Çöpleri rehabilite edeceğiz' dediler, yapamadılar. Adamlar misafir. Misafire gereken saygıyı özeni gösterin.

Yuh çekmeyin. Sayılı günleri kaldı gönüllerini hoş tutalım. Onları uzun bir tatile çıkaralım". Yıldırım, kendisini dinleyerek slogan atan gençlere birde müjde verdi. Karşıyaka stadının ihalesinin yapıldığını ifade eden Yıldırım, 'hayırlı olsun' diledi.

Hizmetlerinin kendilerinden önde gittiğini kaydeden Yıldırım, "Biz daha gelmeden hizmetlerimiz önümüzde geliyor. Bizim farkımız bu. Siz oy verirseniz hizmet yaparız diyenlerden değiliz. Oy verene de hizmet var vermeye de var. Bizim gönlümüz ganidir" diye konuştu.

VERİLEN SÖZLER NEREDE?

Son yerel seçimler öncesi (2009) mevcut yönetimler tarafından birçok söz verildiğini ancak hiçbirinin yapılmadığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti; "Meydanlarda bol keseden sözleri verdiler. Neler söylediler neler. 'Herkese iş bulacağız' dediler.

‘İşsizlik masası kuracağız gelene iş vereceğiz’ dediler, Yaptılar mı? ‘Gıda bankası kuracağız’ dediler. Ortada banka yok, sokaklarda eşek düşse başı yarılır. 'Mobese kayıt sistemi yapacağız güvenliği sağlayacağız' dediler. Bundan bir eser var mı? Yok. Yağmur berekettir ama İzmir’de kentin sele dönmesi anlamına geliyor”.

SAVAŞ GÖNDERMESİ

Yıldırım, İzmir'in harabeye döndüğünü de sözlerine ekleyerek şunları kaydetti: “15 yıl önce evlenen bir çift İzmir’e gelmiş. Adam İzmirli, eşi başka kentten. Adam eşine sormuş, İzmir’i nasıl buldun demiş. Eşi de ‘keşke savaş bittikten sonra gelseydik’ demiş.

İzmir harabeye döndü. İzmir geri gitti, bunlar söz verdi yapmadı. Bu şehri yalanlara mahkum edenlere 30 Mart’ta cevap vermeye hazır mısınız? ‘Kendini şehir zanneden köyümüze hoş geldiniz’ diyor bir pankart.

Ben demiyorum İzmirli diyor. Asiye Teyze bana Kemeraltı Çarşısı’nda dedi ki ‘bunlar Kordon’da kaldırım değiştire değiştire toprak yoruldu’ dedi. Bunların işi, seçimlere iki üç ay kala gayrete çıktılar.Kimse İzmirlileri kandırmaya kalkmasın. Alsancak’tan Balçova’ya şehir şantiye gibi.
Bayraklı Onur Mahallesi’ne gel. İzmir sadece Körfez’in kenarı değil. İzmir 12 bin metrekare. Bu kardeşiniz İzmir’in her karış toprağına hizmet götürecek. Hizmet belirli bölgelerde göz boyayacak hizmetler değil insana dokunan hizmetler yapacağız".

“İKİ İZMİR’İ KABUL ETMİYORUZ”

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Narlıdere Sağlık Kompleksi açılışı ve 17 ambulansın devir teslim törenine de katıldı. 112 Ambulans'ının direksiyonuna Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ile birlikte geçen Yıldırım, İzmirde binaların yüzde 62’sinin ruhsatsız olduğunu öne sürerek, “Büyük apartmanların arasında iptidai şekilde yaşayanlar var.

İki İzmir’i kabul etmiyoruz. Sahili de tepeleleri de arkaları da aynı olacak. İzmir'in heryerini modern ve yaşanılır yapacağız. Heryer birinci sınıf olacak” dedi.

“BİNALİ YILDIRIM İÇİN ZORUN Z'Sİ YOKTUR”

Bakan Yardımcısı Kafkas'ın “İzmirliler’in bu tarihi fırsatı değerlendireceğine inanıyorum. Ben Bakan’a ‘işiniz zor’ demiştim. Sözüm yanlış anlaşılmış. Bakan zor kelimesinin ‘z’ harfini ortadan kaldırmış adamdır. Hala 4 bin kişinin yaşadığı bir mahallede ruhsatlı bina yoksa akıl ve izan sahibi insan kendini sorgulamalı.

Hani derler ya her eve lazım diye Sayın Bakanımız Binali Yıldırım da öyledir. Allah, İzmir’e güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Biz nasıl hizmetler yaptığının tanığıyız.

Sanki antrenman yapmış gibisiniz. Geçen bir fotoğrafınızı gördüm kollarını açmışsınız işe koyulmak üzeresiniz” şeklinde seslendiği Yıldırım, İzmir’de akşamları ışıkların sönük olduğunu, binaların yüzde 62’sinin imarsız olduğunu ifade etti.

HERYERE EŞİT HİZMET

“Bir ayda çok şey öğrendik. İzmir’in sorunları bildiğimin çok daha fazlası olduğunu gördüm. İşi boyutu gözükenden çok daha fazla. Ama merak etmeyin. Çünkü İzmir’e gelirken arkamızda büyük bir tecrübeyle geliyoruz. 4 bin İzmirli’nin yaşadığı yerde tek ruhsatlı bina yok.

Bornova Altındağ Merkez Mahallesi. İşte 21. yüzyılın İzmir’i. Kentin akşam ışıkları çok sönük. Köy gibi görünüyor. Sahilde bir sıra ışık arka taraflar idare lambası gibi kentin gelişmişliği akşam saatlerinde ne kadar aydınlık olduğuna bağlıdır. Bu bile İzmir’in nerede olduğunu gösteriyor.

Yüzde 62’si imarsız. Sağlıksız yapılaşma var. Narlıdere’de 2 bin 500 tane sağlıksız gecekondu var. Büyük apartmanların arasında iptidai şekilde yaşayanlar var.

İki İzmir’i kabul etmiyoruz. Sahili de tepeleleri de arkaları da aynı olacak. İzmir’in her yanını birinci sınıf İzmir yapacağız. Şafak 49. 49 gün sonra ekip işbaşına geçecek. İzmir değişim istiyor, İzmir hizmet istiyor”.
Editör: TE Bilişim