Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül
Türkiye'de yaptıkları çalışmalar sonucunda engellilerin ilk defa bu kadar çağdaş koşullarda yaşamlarının kolaylaştığını söyleyen Tartan, "Belediye otobüslerinde onlara otobüse binmelerini sağlayan dayanaklar yaptık. Okullara anne ve babasının sırtında gelen çocuklarımıza sandalyeler dağıttık. Onların yüzünü mutlu görmek bizide mutlu ediyor"dedi.
Düzenlenen Öykü Günlerinin onur konuğu olan Leyla Erbil'in yazarlık serüvenini tanınınmış yazarlar; Demir Özlü, Fatoş Erbil Pınar, Mahmut Temizyürek ve Nemciye Alpay anlatacak. Etkinliklere ayrıca Asuman Susam, Fergun Özelli, Hasan Özkılıç, Hayri Yetik, Namık Kuyumcu, Melek Göregenli, Rıfat Mertoğlu, Riitta Cankoçak ve Mıgırgıç Margasyon gibi ünlü öykü anlatıcıları da katılacak.
10.'uncu Öykü Günleri'nin bu yıl ki onur konuğu olan Leyla Erbil okuyucularıyla buluşacak. İzmir Konak Belediyesi Başkanı Dr. Hakan Tartan " Türkiye'nin tek öykü günleri İzmir'de 10 yıl önce başladı. Bu yıl 10'uncusu yapılıyorsa bu bir kurumsallaşma mesajıdır. Konakta yapılan yol koşullarından dolayı geç kaldık. Fakat seneye kültür-sanat günlerinin bir kısmını sokağa taşıyacağız"dedi. Tartan etkinliğin sürprizi olarak Nobel Edebiyat Ödülü sahibi İsveçli yazar Tomas Transtömer'inde öykü günlerine mesaj yollayacağını ifade etti. Kültür Sanatın olduğu yerde İzmir'in de olacağını söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, öykü günlerinde Kırım Edebiyatının da yan etkinlik olarak yer alacağını duyurdu.
Editör: TE Bilişim