İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı İzmir'de Gece 2 Ayrı Fabrikada Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Karşıyaka Belediyesi’nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Bayrak Yürüyüşü, Belediye önünde başladı. Belediye Bandosu eşliğinde ellerinde meşaleler ve bayraklar ile yürüyüşe katılanlar marşlar söyledi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, eşi Birsen Durak ile katıldığı yürüyüş yol boyunca sıralanan vatandaşların alkışlarıyla daha da coştu. Kortej, Çarşı’ya vardığında kalabalık 10 bin kişiyi aştı. Marşlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar “Mustafa Kemal'in askerleriyiz” diye sloganlar attı. Yürüyüş Anayasa Meydanı’na kadar coşku içinde devam etti.

ZEYBEK GÖSTERİSİ
Karşıyaka Belediyesi Halk Dansları kurslarına katılanlar Halk Oyunları eğitmeni Ekrem Altay önderliğinde günlerdir hazırladıkları şovu alanı dolduran on binlerce kişinin önünde gerçekleştirdi. Atatürk Anıtı çevresinde yerlerini alan Atatürk fotoğraflı tişörtler giyen efeler, birlikte zeybek oynadı. Tam bin kişinin katıldığı gösteride Ali Zıngıl, Atatürk kıyafetleri ile sahneye çıktı. Seyircilerin şaşkın bakışları altında zeybek gösterisine çıkan sanatçı, büyük alkış aldı. Daha sonra İzmir Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Levent Gündüz binlerce kişiyle birlikte Andımız'ı okudu.
Yürüyüşe katılanlara teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, şöyle konuştu: “Karşıyaka her zaman Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun en büyük eseri Cumhuriyet’e sahip çıktı. Bu gün de bu coşku aynı duyguların taşındığını gösteriyor. Bu ülke var oldukça Atatürk ilkeleri ve cumhuriyetimiz var olacaktır. Herkese teşekkür ediyorum.“ 
Gecede TRT sanatçısı Havva Karakaş da sahneye çıkarak Atatürk için bestelediği şarkıyı ilk kez burada okudu. Havva Karakaş’ın şarkısının “ Samsundan Yükselen Güneşimiz Var, Gök Gözlü Mustafa Kemalimiz Var” şeklindeki nakaratlarını alanı dolduran on binlerce kişi hep birlikte söyledi. Başkan Durak da sanatçıya çiçek vererek teşekkür etti. Gece sahilde düzenlenen havai fişek gösterileriyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim