Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak Deniz tutkunları bu fuarda buluşacak
Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla yaya kaldırımlarında oluşturulan hissedilebilir sarı çizgilerin sürücüler tarafından işgal edilmesi, Karşıya Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi.

Engelli vatandaşlar tarafından çok şikayet alınan ve sürekli sarı çizgilerin üzerine araçların park edilmesi nedeniyle inceleme başlatan ekipler, yaklaşık bin sürücüye ceza kesti.

Ekipler, çevredeki esnaf ve vatandaşları da, bu yollarda geçişe engel olacak şekilde araç ve motosiklet park edilmemesi, masa, sandalye konulmaması konusunda da uyardı. Belediye tarafından başlatılan bu uygulama ise vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

İlçenin tüm sokak ve caddelerini engelsiz hale getirmek için çalıştıklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise, “Görme engelli vatandaşlarımız için yaygınlaştırdığımız hissedilebilir yaya yürüyüş yolları da bu anlamda değer taşıyor.

Bu yolların herhangi bir şekilde kapatılmaması bizler ve engelli vatandaşlarımız için çok önemli. Araç sürücülerinin, esnafımızın bu konuda hassas davranmasını istiyoruz” dedi.
Editör: TE Bilişim