Fenerbahçe Turu İstanbul'a Bıraktı Olympiakos: 3 - Fenerbahçe: 2 Fenerbahçe Turu İstanbul'a Bıraktı Olympiakos: 3 - Fenerbahçe: 2


Spor Toto Süper Lig’in 9. haftası derbi mücadelesine sahne oldu. Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı ağırladığı karşılaşma Diego ve Olcan Adın’ın karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle sonuçlandı. İki ekip de bu sonuçla puanlarını 18’e çıkardı.

BURAK YILMAZ’DAN TARAFTARLARA ‘4’ İŞARETİ
Sarı-kırmızılı takımda karşılaşmaya yedek başlayan golcü oyuncu Burak Yılmaz, mücadele öncesi yedek kulübesine girdiği sırada kendisine bağıran taraftarlara eliyle ‘4’ işareti yaptı. Burak’ın bu hareketi taraftarlardan büyük tepki topladı.

7 SARI KART ÇIKTI
Karşılaşmanın orta hakemi Fırat Aydınus, mücadele boyunca toplam 7 kez sarı kartına başvurdu. Ev sahibi ekip Fenerbahçe’de Diego, Mehmet Topal ve Souza, Galatasaray’da ise Chedjou, Hakan Balta, Sneijder ve kaleci Muslera sarı kartla cezalandırıldı.

PERDEYİ DIEGO AÇTI
Mücadelenin 38. dakikasında sağ kanattan Gökhan Gönül’ün ceza sahasına ortasında kaleci Muslera topu uzaklaştırmak istedi. Dönen topu ceza yayı üzerinde tamamlayan Diego Ribas, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Galatasaray’a karşı ikinci kez sahaya çıkan Ribas, ilk golünü de kaydetmiş oldu. 30 yaşındaki oyuncu ayrıca, golün ardından köşe bayrağına tekme attığı gerekçesiyle sarı kart gördü.

SNEIJDER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Karşılaşmanın ilk yarısının son bölümlerinde Josef De Souza ile girdiği ikili mücadelede yerde kalan Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, tedavisinin yapılması için sedyeyle saha kenarına alındı. Kenara geldiği sırada göz yaşlarına hakim olamadığı gözlenen Sneijder'de korkulan olmadı ve maçın ikinci yarısında sahaya çıktı.

SNEIJDER CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Karşılaşmanın 58. dakikasında yaşanan bir pozisyonda Diego’nun formasını çeken Galatasaray’ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Ligde 4. sarı kartını gören yıldız isim, 10. hafta mücadelesinde Türk Telekom Arena Stadyumu’da oynanacak Eskişehirspor müsabakasında cezalı duruma düştü.

OLCAN ADIN SKORU BELİRLEDİ
Müsabakanın 41. dakikasında sakatlanarak oyundan alınan Carole’nun yerine oyuna dahil olan Olcan Adın, 84. dakikada sahneye çıkarak maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Sneijder’in sol kanattan ortasında altıpas içinde bulunan Olcan, kafa vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu.

DERBİYİ 45 BİN 70 BİLETİ SEYİRCİ İZLEDİ
Diego ve Olcan Adın’ın karşılıklı golleriyle 1-1’lik eşitlikle sonuçlanan dev derbiyi 45 bin 70 biletli seyircinin izlediği açıklandı.

PERSIE VE PEREIRA TARAFTARLARI ALKIŞLADI
Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ile yıldız oyuncu Robin van Persie, taraftarları alkışladı. İkilinin bu hareketi sarı-lacivertli tribünlerden tepki çekti. Taraftarlar, Galatasaray ile 1-1 berabere kalan oyuncularına kısa süreli ıslıklı tepki gösterdi.

MAÇ SONRASI GERGİNLİK
Öte yandan müsabakanın ardından taşkınlık yaptıkları gerekçesiyle bazı taraftarlar polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Bu duruma tepki gösteren sarı-lacivertli taraftarlar da, 'Emniyet dışarı' şeklinde tezahüratlarda bulundu.Karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Galatasaray maçına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Galatasaray’ın futbol oynadığını görmedim. Onlar savunma yaptı, Fenerbahçe hücum yaptı. 1.75 civarı boyu olan oyuncudan bu golü yememeliydik" dedi.
Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında sahasında Galatasaray ile karşılaşan Fenerbahçe, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmanı ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, “Bu akşam kazanmak için oynadık. 2-0, 3-0 olabilirdi, pozisyonlar da bulduk. Kazanma üzerine kurgulamıştık. Son kararı doğru veremedik. Son pası istediğimiz şekilde aktaramadık. Maçı daha erken bitirebilirdik. Daha rahat bir karşılaşma geçebilirdi fakat maalesef istediğimiz sonuç olmadı” dedi.

“HARİKA BİR ATMOSFER VARDI”
Maçta harika bir atmosferin olduğunu ifade eden Pereira, “Mükemmel bir hava vardı. Çok iyi bir futbol sergiledik. Taraftarlara teşekkür etmek istiyorum. Onların hak ettiği sonuç bu değildi. Benim için de güzel bir tecrübe oldu” diye konuştu.

“RAKİBİMİZ TEK POZİSYONLA TOPU KALEMİZE GÖNDERDİ”
Maçın ardından sarı-lacivertli taraftarları alkışladığı sırada tepki görmesinin sorulması üzerine deneyimli teknik adam, “Futbolda doğaldır. Kazandığınız zaman her şey güzeldir, kazanmadığınız zaman bazı şeyler sıkıntı olabilir. Siz iyi bir şekilde analiz etmeyi başarırsanız nasıl oynadığımızı görüsünüz. Rakibimiz tek pozisyonla topu kalemize gönderdi. Ben 90 dakika desteği hissettim. Kazansaydık farklı olurdu, futbol böyle” şeklinde konuştu.

“OYNAMAYAN BİR GALATASARAY VARDI”
Galatasaray’ın pozisyona girdiğini hatırlamadığını ifade eden Pereira, “Pozisyona girmeden bir puan aldılar. Oynamayan bir Galatasaray ve 3’üncü, 4’üncü ve 5’inci golü bulabilecek bir Fenerbahçe vardı. Bir takım önde, bir takım gerideyse geride olan takım üzerinize gelirken boşluk bırakır ama biz o boşlukları değerlendiremedik. Top onlardayken bile istediklerini yapamadılar. Benim fikrim bu” dedi.

“GALATASARAY’IN FUTBOL OYNADIĞINI GÖRMEDİM”
Galatasaray’ın futbol oynadığını görmediğini ifade eden Pereira, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çok fazla sayıda duran top fırsatı verdik. Gayet iyi savunma örneği gösterdik. 1.75 civarı boyu olan oyuncudan bu golü yememeliydik. Bu akşam buraya geldiğimizde çok iyi oynayan ve sahadan galibiyet ile ayrılamayan Fenerbahçe’yi konuşmanızı ve yarın da gazetelerinizde bunu yazmanızı isterim. Galatasaray’ın futbol oynadığını görmedim. Onlar savunma yaptı, Fenerbahçe hücum yaptı ama kalesinde oluşturulan bir fırsatla beraberlikle ayrıldı. Bizim sadece bunu konuşmamız lazım. Gerisi sadece lafta kalıyor.”

“GALATASARAY ELEŞTİRİ ALMIYOR”
Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı üstün bir oyun oynadıklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, “Şu anda bizim oyunumuzu Galatasaray ve Beşiktaş ile kıyaslıyorum. 3 büyük takımın teknik direktörü arasında sadece ben ilk senemi yaşıyorum. Beşiktaş karşılaşmasında takım halinde oynadık ve o maçı kazanabilirdik. Galatasaray ile güçlerimizi ölçüyorum. 3 aydır buradayım ve benim takımım Galatasaray’dan çok daha iyiydi. Tek pozisyondan golü gördük. Fenerbahçe eleştiriliyor, Galatasaray bu eleştirileri almıyor. 1-0 kazanarak ayrılsaydık, ‘Fenerbahçe hak ederek kazandı’ diyeceklerdi ama bir gol yedikten sonra insanların fikri değişti. Ben dengesini korumaya çalışan bir insanım. Biz bu akşam sahadan açık ara daha iyi takımdık. Hak ettiğimiz bir karşılaşmadan beraberlikle ayrıldık” dedi.
Pereira, basın mensuplarının eleştiri içeren sorularının üzerine, “Ben futboldan hiç anlamıyorum. Ajax’a ve Galatasaray’a karşı çok kötü oynadık” yanıtını verdi.

“BERABERLİKTEN RAHATSIZ OLDUM”
"Ne zaman taraftarların kendisini alkışlayacağı takım ortaya çıkacak?" sorusuna Pereira, ”Ajax’a karşı 90 dakika bizi alkışladılar. Bugün de 90 dakika destek gördük. Maalesef karşılaşma 1-1 sona erdi. Beraberlik derinden yaralıyor bu beraberlikten çok rahatsız oldum. Taraftarlarımız için üzülüyorum. Bu sonucu hak etmiyorlar” dedi.

“BU TAKIM BU SENE ŞAMPİYON OLACAK”
Golün ardından Josef de Souza ile yaşadığı diyaloğun sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yediğimiz golde iki uzun boylu oyuncuların arasından nasıl kısa boylu oyuncu topa vurabiliyor diye konuştuk. Böyle oynamaya devam edersek taraftarlarımızın mutlu olmak için çok sebebi olacaktır. Benim takımım bu sene şampiyon olacak. Ajax ve Galatasaray maçlarında üst seviyede futbol oynadık. Benim yapmam gereken takımın bu seviyede kalması.”

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe’ye karşı deplasmanda galip gelememe serisinin 17 yıla çıkmasının önemli olmadığını belirterek, “Bundan daha önemli şeyler var. Bugün bunu değiştirebilirdik ama başaramadık. Şampiyonluklardan önemli değil” dedi. 
Spor Toto Süper Lig’in 9. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, bir basın mensubunun, “Maçtan önce berabere biteceği söylenseydi kabul eder miydiniz?” sorusuna, “Kabul etmezdim. Biz hiçbir maçta beraberlik için oynamıyoruz. Her maçı kazanmak için oynuyoruz. 1-0 geriden gelip, 1-1 bitirmek mağlubiyetten iyidir. Sahada istediğimiz oyunu ortaya koyamadık” dedi.

“TESLİM OLMADAN SON ANA KADAR BERABERLİĞİ KOVALADIK”
Galatasaray’a bir puanı getiren golü kaydeden Olcan Adın’ın performansının sorulması üzerine Hamzaoğlu, “Olcan her zaman hazır. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyor. Carole sakatlandıktan sonra oraya Semih’i alıp Hakan’ı kaydırmak istedim ama hücumcu bir oyuncu olarak Olcan’ı düşündüm. Golü de attı, demek ki iyi yapmışız. Teslim olmadan son ana kadar beraberliği kovalayıp galibiyet için çalıştıkları için oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu.

HAMZAOĞLU’NDAN AZİZ YILDIRIM’A CEVAP
Maçtan önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın ‘Galatasaray bizi yenemez, elleri ayakları titriyor’ sözlerinin hatırlatılması üzerine Hamzaoğlu, “Öyle bir tablo olmadı. Oyuncularımda öyle bir şey yoktu. Oyunu oturtamadık. Kendi sahalarında oynamaları artı bir motivasyon. Bir türlü düzeni tutturamadık, ikinci yarıda toparlandık ama yetmedi” şeklinde konuştu.

“CAROLE’UN CİDDİ BİR ŞEYİ YOK”
Maçta sakatlık geçiren Carole’un son durumunun sorulması üzerine deneyimli çalıştırıcı, “Carole’un arka adalesinde sıkıntı var ama ciddi bir şey olduğunu zannetmiyorum. Yarın belli olacak” cevabını verdi.

“KADIKÖY’DE GALİP GELMEK ŞAMPİYONLUKLARDAN ÖNEMLİ DEĞİL”
Galatasaray’ın Fenerbahçe’yi deplasmanda yenememe serisinin 17 yıla çıktığının söylenmesi üzerine tecrübeli teknik adam, “Bundan daha önemli şeyler var. Bugün bunu değiştirebilirdik ama başaramadık. Şampiyonluklardan önemli değil. Ayrı bir kriter açmak gerekseydi önemli olabilirdi” dedi.

“PODOLSKI’NIN PERFORMANSINDAN MEMNUN DEĞİLİM”
"Podolski’nin performansını nasıl buldunuz?" sorusuna ise Hamzaoğlu, “Benfica maçında çok aşırı bir performans sergiledi. Yorgunluk olmuş olabilir. Oyunundan memnun değilim ama bu Podolski ile alakalı değil. Takımın genelinde ilk yarıda istediğimiz gibi oynayamadık” diye konuştu.

“SOYUNMA ODASINDA ‘ÇEKİLMENİN ANLAMI YOK’ DEDİK”
"Soyunma odasında daha cesaretli oynamamız gerektiğini konuştuk" diyen Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Oyuncularımıza, ‘Çekilmenin anlamı yok, yenildiğimiz zaman son olmayacak’ dedik. Birbirimize daha yakın oynamamız gerektiğini konuştuk. Basit top kayıpları yaptık. Biz gibi oynamadık. Üstün olduğumuz tarafları ön plana çıkarmamamız lazım. Biraz rakibin etkinliği ön plana çıktı.”

“BURAK’I ÖNÜMÜZDEKİ MAÇA HAZIRLAYABİLİRİZ”
Hamzaoğlu, son olarak Burak Yılmaz’a birden bire 90 dakika başlatıp aşırı yük vermek istemediklerini ve zaman tanıdıklarını belirterek, “Herhangi bir problem yaşamadığı için önümüzdeki maça hazırlayabiliriz” diye konuştu.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

16. dakikada sol kanattan Caner'in ortaladığı topa ön direkte Nani’nin vuruşunda meşin yuvarlak yan filelerde kaldı.
28. dakikada ceza sahası dışından Nani’nin kullandığı serbest vuruşta kaleci Muslera topa son anda uzanarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
29. dakikada Nani’nin kullandığı köşe atışını Ba’nın kafayla indirmesiyle kale önünde topla buluşan Mehmet Topal’ın vuruşunda Muslera topa son anda uzanarak meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi.
37. dakikada sağ kanattan Gökhan Gönül’ün ortaladığı topa ceza sahası içerisinde Muslera uzanarak meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi. Ceza sahası dışında topu önünde bulan Diego’nun sert şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

55. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Diego’nun sert şutunda meşin yuvarlak yandan auta gitti.
66. dakikada Diego’nun pasında ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Markovic’in uzak direğe şutunda Muslera meşin yuvarlağa son anda uzanarak parmak ucuyla kornere çeldi.
68. dakikada Sneijder’in kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Hakan Balta’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak yan filelerde kaldı.
75. dakikada defanstan seken topu ceza sahası dışında önünde bulan Sneijder’in gelişine sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.
84. dakikada Hakan Balta ile paslaşan Sneijder’in sol kanattan ortaladığı topa ceza sahası içerisinde Olcan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti. 1-1

STAT: Şükrü Saracoğlu
HAKEMLER: Fırat Aydınus xx, Aleks Taşçıoğlu xx, Arkın Akgöl
FENERBAHÇE: Volkan xx, Gökhan xx, Ba xx, Kjaer xx, Caner xxx, Markovic xx (Alper dk. 88 ?), Mehmet Topal xx, Josef De Souza xx, Nani xx, Diego xxx (Meirelles dk. 79 x), Van Persie x (Fernandao dk. 63 x)
YEDEKLER: Fabiano, Ozan Tufan, Şener, Kadlec
TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira
GALATASARAY: Muslera xx, Sabri x, Chedjou xx, Hakan xx, Carole x (Olcan dk. 41 x), Podolski x (Sinan Gümüş dk. 78 x), Bilal xx, Selçuk xx, Yasin x, Sneijder x, Umut x (Burak dk. 60 x)
YEDEKLER: Cenk, Rodriguez, Semih, Denayer
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu
GOLLER: Diego (dk. 37) (Fenerbahçe), Olcan (dk. 84) (Galatasaray)
SARI KARTLAR: Chedjou, Hakan Balta, Sneijder, Muslera (Galatasaray), Diego, Mehmet, Souza (Fenerbahçe)
Editör: TE Bilişim