OMÜ'de gerginlik: 47 gözaltı OMÜ'de gerginlik: 47 gözaltı
‘Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ kapsamında çalışmalarına ve bilgilendirme toplantılarına devam eden Hülya Aksoy, Samsun Hanımlar Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde düzenlenen ve ev hanımlarının ilgi gösterdiği bilgilendirme toplantısında, kadınlara meme kanseri ve diğer kanser türleri hakkında bilgi vererek erken teşhisin önemini anlattı.
Bilgilendirme toplantısı öncesi konuşma yapan Samsun Hanımlar Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Selma Aydın, kadın sağlığına önem veren Hülya Aksoy’a teşekkür etti.
Daha sonra Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, “Biz Samsun’da kadın sağlığı adına kadınlarımızın kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmek için bir proje başlattık. Projede bizim önemsediğimiz konu, meme kanserini kendi kendine elle muayene ederek, eğer böyle bir tehlike varsa erkenden teşhis etmek sizin kendi elimizdedir. Dolayısıyla erken teşhis çok önemlidir. Burada sadece meme kanseri değil, rahim ağzı kanseri, menopoz, cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi kadını ilgilendiren her konularda sizi bilgilendireceğiz. Lütfen burada dinledikleriniz burada kalmasın. Kendinizde uygulayın, etrafında bilmeyen kadınlarla da paylaşın” dedi.
Konuşmaların ardından İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ayçe Eser, katılan bayanlara meme kanseri, menopoz, rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar gibi kadınları ilgilendiren hastalıklar hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim