Kuyumcu soygununda sıcak saatler Kuyumcu soygununda sıcak saatler
 Ünye Müftüsü Aydın Yığman, Kadir Gecesi’nin bol ibadet edilerek geçirilmesini ve bu gecenin ‘fırsat gecesi’ olduğunu söyledi. 
Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve 'bin aydan daha hayırlı' olarak kabul edilen Kadir Gecesi, yarın akşam idrak edilecek. Bu mübarek gece ile ilgili açıklamalarda bulunan Ünye Müftüsü Aydın Yığman, Kadir Gecesi’nin fırsat ve yenilenme gecesi olduğunu söyledi. Yığman açıklamasında, “Bu gece Allah tarafından değerli kılınmış bir gecedir. Nitekim yüce kitabımızda ‘Doğrusu biz Kur’an’ı Kadir Gecesi’nde indirmişizdir. Kadir Gecesi’nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir’ şeklinde ayet bulunmaktadır. Kadir Gecesi, insanlık için kurtuluş reçetesi olan Kur’an’ın indirilmeye başlandığı, esenliğin bütün dünyayı kuşattığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği istisna bir gecedir. İnsanın dünya ve ahiret mutluluğuna erişmesi için, ona ilk önce okumayı emreden Kur’an’ı düşünmeyi, anlamayı ve bu doğrultuda yaşamayı ilke edinmemiz gerekiyor. İnsani problemlerin dini, akli, sosyal ve ahlaki olanları, tarih boyunca şekil değiştirse de özü itibarıyla hep aynı kalmıştır. Kur’an’ın da temel amacı, toplumun dini ve ahlaki olgunluğa ulaşması olduğuna göre, Kur’an’ın yol gösterici, aydınlatıcı ve hayat verici özellikleri sonraki toplumlar için de devam etmektedir. Günümüzde Müslüman toplumların karşı karşıya olduğu problemlerin çoğu, Kuran’ın bildirdiği evrensel ilkelerden uzaklaşmaktan kaynaklanmaktadır. İnsanlığı da huzursuz eden bu ıstıraplardan kurtulmanın çaresi, bütün beşeriyeti kucaklayacak, hak, adalet ve merhamet duygularının insanlığın vicdanında hakim olmasını sağlamaktır. Bu sebeple Kadir Gecesi bir fırsat, yenilenme gecesidir” dedi.
“Bu gecenin kadrini bilelim ki, bizim de kadrimiz bilinsin” diyerek sözlerine devam eden Yığman, “Kadir Gecesi'ni namaz kılarak, Kur'an-ı Kerim okuyarak, tövbe, istiğfar ederek ve dua yaparak değerlendirmeliyiz” şeklinde konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim