Hizmet-İş Sendikası otobüsü kaza yaptı: 37 yaralı Hizmet-İş Sendikası otobüsü kaza yaptı: 37 yaralı
 Kaman İlçesinin en büyük okulu olan Kaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri yaz aylarında da boş durmuyor. Aldıkları mesleki eğitim ile hayata hazırlanan öğrencilerin neredeyse tamamı okulların tatil olduğu yaz aylarında çeşitli iş yerlerinde çalışıyor. Böylelikle bir taraftan mesleklerinde kendilerini geliştirirken diğer taraftan da kazandıkları harçlıklarla aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar.
Kaman Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi döner sermaye işletmesi tarafından bu yıl Kırşehir çapında birçok okulun donatım işleri ihalesi alındı. Yaklaşık 200 bin TL tutarında olan siparişlerin yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi için okul öğretmen ve öğrencileri harıl harıl çalışıyor. Bir taraftan metal teknolojisi alanında üretilen çelik aksam diğer taraftan mobilya teknolojisi alanında yapılan ürünler kalitesi ile göz dolduruyor.
Okul yöneticileri, donatım olarak son teknoloji ve yüksek kapasiteli bir çok makine ve araçlarının olduğunu, okul imkanlarının ilçe ekonomisini daha da canlandırmak adına ilçe esnafına, küçük ve orta boyutlu işletmelere de açabileceklerini belirttiler.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim