Fabrika alev alev yandı Fabrika alev alev yandı
 Olay, 26 Temmuz 2012 günü meydana geldi. Selver Varol, iddialara göre yanına akrabalarını alarak 7 yıl önce kardeşini öldüren Orhan Bahtiyar’ın kardeşi Mehmet Bahtiyar’ı yolcu otobüsünün içinde silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından Selver Varol’un yanında bulunduğu iddia edilen kardeşi Yalçın Varol ile yeğeni Semih Varol yakalanıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olaya karıştığı iddiasıyla aranan Yasin Varol da polise teslim olduktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir süre kaçan Selver Varol ise 2 Ağustos 2012 günü polise teslim oldu.
Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 4 tutuklu sanık ve avukatları Hakan Akkaya ile olayda öldürülen Mehmet Bahtiyar’ın aile yakınları ve avukatları Fedai Okumuş katıldı. Delillerin toplandığı bildirilerek taraflardan son sözleri soruldu.
Mehmet Bahtiyar’ın avukatı Fedai Okumuş, sanıkların bu işi tesadüfen değil tasarlayarak ve birlikte işlediklerini söyleyerek hepsinin cezalandırılmasını talep etti. Tutuklu sanıkların avukatı, Semih, Yasin ve Yalçın Varol'un olayda herhangi bir suçları bulunmadığını belirtti. Avukat Hakan Akkaya, üç müvekkilinin olayı engellemeye çalıştıklarını bu nedenle beraatlarını talep ederken, Selver Varol’un ise cinayeti rastlantı sonucu tahrik altında işlediğini ifade ederek indirim hükümlerinin uygulanması talebinde bulundu. 
Mahkeme, verdiği 10 dakikalık ara sonrasında tahliye taleplerinin reddine ve olayı kan gütme saikı ile işlediklerine kanaat getirerek hepsinin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına, duruşmalardaki iyi halleri nedeniyle bu cezalarının müebbet hapis cezasına çevrilmesine temyiz yolu açık olarak karar verdi.


İzmir haber

Editör: TE Bilişim