Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor
17. Akdeniz Oyunları'nda karate dalında Türkiye madalyalara ambargo koydu ve 3 altın, 1 gümüş madalya kazandı. Kadınlar 50 kiloda Serap Özçelik ile Mısırlı Areeg Rashed tatamiye çıktı. Salonu dolduran Türk seyircilerin alkış ve tezahüratları eşliğinde final maçını yapan Özçelik, Mısırlı rakibini 7-0 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. 55 kiloda Tuba Yenen, Avrupa Şampiyonu Fransız rakibi Lucie İgnace önünde mükemmel bir müsabaka çıkardı, karşılaşma 2-2 berabere neticelendi ve şampiyonun belirlenmesi hakemlerin kararına kaldı. Hakemler daha iyi dövüşen sporcumuzu 3-2 galip ilan ederek altın madalyayı boynuna taktılar. Erkekler 67 kiloda da Ömer Kemalolğu, Tunus'lu rakibi Kosselbahr'ı 4-3 yenerek 3.şampiyonluğumu ilan etti. Kadınlar 61 kiloda da Bahar Erseker, Mısır'lı rakibi Lofty ile müsabaka boyunca yenişemeyince sonuç yine hakemlerin kararına kaldı, hakemler bu kez oylarını 5-0 Mısırlı sporcu lehine kullanınca Pınar gümüş madalyada kaldı. 
Nazlı'dan bronz

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda yelken yarışları tamamlandı. Son yapılan yarışlarda Milli sporcu Nazlı Çağla Dönertaş kadınlar laser sınıfında bronz madalya kazandı. Oyunlarda son yelken yarışları 4 sınıfta yapıldı. Marina Yat Limanı açıklarında yapılan yarışlarda sporcular kıyasıya mücadele etti. Kadınlar 470 sınıfında Camille Lecointre ve Mathilde Geron'un oluşturduğu Fransa Takımı altın madalyanın sahibi olurken, Enia Nincevic ile Romana Zupan ikilisinin yer aldığı Hırvatistan Takımı Gümüş madalyanın sahibi oldu. Bu kategoride Francesca Komatar ve Sveva Carraro'nun oluşturduğu İtalya Takımı ise bronz madalya kazandı. Yine bu kategoride yarışan Milli sporcular Ceyla Yurtseven ile Cansu Demir ikilisi ise 8'inci oldu.

Hentbolda 6. olduk

17. Akdeniz Oyunları kadınlar hentbolda Türkiye, İspanya'ya 29-23 yenilerek oyunları altıncı sırada bitirdi. Karşılaşmaya hızlı başayan İspanya takımı, bulduğu gollerle maçın ilk 10 dakikasına 7-3 önde girdi. Milli takım, Serpil İskenderoğlu, Yasemin Şahin ve Perihan Topaloğlu'nun attığı gollerle aradaki farkı kapatmaya çalışsa da İspanya ilk yarıyı 16-11 önde tamamladı. İkinci yarıda da üstünlüğünü sürdüren İspanya takımı, müsabakadan 29-23 galip ayrıldı.

Terzi'den doping çıkışı

Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Akdeniz Oyunları Ana Basın Merkezi'nde düzenlediği toplantıda 'doping' olayına ilişkin açıklamalarda bulundu. Terzi, doping yapanın cezasını mutlaka çekeceğini belirterek, "Atletizm Federasyonu'nun 'temiz spor ve sıfır toleranslı' olduğunu, düşüncemizin bu olduğunu her yerde vurguluyoruz" dedi. Terzi, şöyle devam etti: "Biz Dopingle Mücadele Komisyonu ve Atletizm Federasyonu olarak uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. Temiz atletizm, temiz spor için bütün çabamızı harcıyoruz. Bundan herkes emin olabilir."

Editör: TE Bilişim