Üretici ve tüketici Karşıyaka’da ‘aracısız’ buluşmaya devam ediyor Üretici ve tüketici Karşıyaka’da ‘aracısız’ buluşmaya devam ediyor
Festivalin 2. gecesinin teması “Gaziler Günü” oldu. Ünlü radyocu Ömer Köroğlu’nun “Atatürk ve Karşıyaka” konulu özel sunumu ile başlayan gecede Karşıyakalılar, Milli Mücadele ve Atatürk ile ilgili anekdotları dinlerken, gözyaşlarına hakim olmakta güçlük çekti. Köroğlu’nun ardından sahne alan Harem Seraglio Gurubu adeta şov yaptı. Antalya’da 6 yıl önce kurulan ve Karşıyakalı Serpil Sunay’ın Sanat Direktörlüğü’nde uluslararası pek çok alanda gösteri yapan Harem Seraglio Gurubu, Karşıyakalıları büyüledi. 34 dansçının Anadolu’nun tüm renklerini sahneye taşıyan gösterisinin finali de oldukça anlamlıydı. Atatürk’ün dans ederken görüntüleri eşliğinde vals yapan Harem Seraglio Gurubu, gösteriyi 10. Yıl marşı ile bitirdi. Baş dansçının Ay Yıldızlı kırmızı giysisi ise, büyük alkış aldı.
Gecenin sonunda Serpil Sunay’a plaket veren Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Diker, “Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak adına hepinize teşekkür ediyoruz. Muhteşem bir gösteri sundunuz. Dansın içinden gelen biri olarak hazırlıkların çok iyi olduğunu gördüm. Karşıyakalılar güzel bir gece geçirdi“ dedi.
Konser alanında Karşıyaka Belediyesi tarafından kurdurulan, şişme oyun parkı ise miniklerin eğlence mekanı oldu. Birbirinden farklı oyuncakların olduğu alanda ücretsiz oyunlar oynayan minikler festivalin tadını doyasıya çıkarma imkanı buldu. Karşıyaka Festivali kapsamında Bostanlı Rekreasyon alanına kurulan sahnede her gece gerçekleşen konser ve gösterilerin yanı sıra, kent içinde de birçok alanda etkinlikler düzenlendi. Sergiler, söyleşiler, dinletiler ile Karşıyaka tam bir festival havası yaşandı. Belediye Halk Oyunları ekipleri farklı saatlerde Karşıyaka Çarşısı İskele girişi, Bostanlı, Metro yanında olmak üzere gösteriler sundu. Ege yöresi oyunları ile büyük beğeni toplayan ekipler gösteri yaptıkları her yerde alkışlarla karşılandı.
Gösterdiği performans ile Ege bölgesinde pek çok ile ve ilçede festivallere katılan Karşıyaka Belediye Bandosu her gün ayrı bölgelerde mini konserler verdi. Festival kapsamında Yasa Parkı’nda, Karşıyakalı hanımların evlerinde yaptığı ürünlerden oluşan bir de sergi açıldı. Festival boyunca üç gün Bostanlı Rekreasyon alanında yoga yapıldı. Yoga eğitmeni Dilek Bulutlar tarafından yaptırılan yogada güncel hayatta stresten arınma için uygulama gösterildi. Karşıyaka Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde hizmete açtığı Çarşı Kültür Merkezi’nde de, festival kapsamında etkinlikler gerçekleşti. Merkezde el ürünleri sergisi açılırken, kişisel gelişim söyleşileri de yapıldı. Kişisel Gelişim Uzmanı Begüm Güven Karace’nin “Dikkat, Bilinçaltı hayatımızı Yönlendiriyor” konusuyla gerçekleştirdiği söyleşi büyük ilgi gördü.
İKİNCİ GÖÇÜK
Bölgede geçen Nisan ayında da göçük meydana gelmiş, üst geçitte bulunan ağır tonajlı bir kepçenin sebep olduğu göçükte 2 işçi yaralanmıştı. Olayda can kaybının yaşanmaması sevindirici karşılanırken, ihaleyi alan firmanın daha sıkı önlemler alması gerektiği vurgulandı.

Editör: TE Bilişim