Tugay, "Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'mizle hem Ege’nin kadim mutfak kültürünün genç nesillere aktarılarak korunmasını hem de gastronomi alanında nitelikli personeller yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği, 39 üye belediyenin 79 projeyle başvurduğu Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışmasının sonuçları açıklandı. Akıllı Şehir, İklim Dostu Şehir, Sağlıklı Çevre, Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam, Sürdürülebilirlik Özel Ödülü, Şehir Planlaması ve Yenilikçilik olmak üzere 7 farklı kategoride verilen ödüller sahiplerini buldu.

ALANINDA UZMAN JÜRİ ÜYELERİ
Yarışmaya, büyükşehir belediyeleri kategorisinde 20 proje, büyükşehir ilçe belediyeleri kategorisinde 48 proje, il belediyeleri kategorisinde 8 proje ve il ilçe belediyeleri kategorisinde 3 proje olmak üzere toplam 79 proje başvuruda bulundu. Projeler Prof. Dr. Ruşen Keleş’in jüri başkanlığını üstlendiği, Prof. Dr. Atilla Akkoyunlu, Prof. Dr. Handan Türkoğlu, Prof. Dr. Cengiz Türe, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Prof. Dr. Tülin Vural Arslan, Prof. Dr. Koray Velibeyoğlu, Doç. Dr. Burcu Zeybek’ten oluştu. Toplantı da Genel Sekreter Dr. Ahmet Recep Tekcan ve Ulusal Ağ koordinatörü Nalan Fidan’in jüri üyesi olduğu kurul tarafından titizlikle incelendi.

Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül Sıfır Atık Yarışması'ndan İzmir'e Ödül

CORDELİON GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI MERKEZİ
Değerlendirme sonucunda, 5 büyükşehir belediyesi, 7 büyükşehir ilçe belediyesi, 2 il belediyesi ve 1 il ilçe belediyesi ödüle layık görüldü. Karşıyaka Belediyesi’nin yarışmaya sunduğu Cordelion Gastronomi ve Mutfak Sanatları Merkezi Projesi, Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam kategorisinde ödülün sahibi oldu. Ege’nin kadim mutfak kültürünün korunarak genç nesillere aktarılmasına katkı sunmak, gastronomi alanında nitelikli personel yetiştirerek istihdama destek sağlamak, şehre yeni bir sosyal aktivite alanı kazandırmak, sağlıklı beslenme ve atıksız mutfak prensibi doğrultusunda eğitim programları hazırlamak amacıyla kurulan “Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi” aynı zamanda dezavantajlı gruplarla da gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle ödüle layık görüldü.

EN İYİ HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Hayata geçirdikleri projelerle Karşıyaka'ya değer kattıklarını ve sosyal hayatın gelişmesine katkı sunduklarını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi'mizle hem Ege’nin kadim mutfak kültürünün genç nesillere aktarılarak korunmasını hem de gastronomi alanında nitelikli personeller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Cordelion Gastronomi ve Mutfak Sanatları Merkezi’nin teknolojik donanımlı profesyonel mutfakları, eğitim ve sergi alanları ile kaliteli bir hizmet sunuyoruz. Alanında uzman isimler, akademisyenler ve profesyonel şeflerimizin katılımıyla hazırladığımız atölyeler ve eğitim programları ile hem mutfağa ilgi duyan yurttaşlarımıza yetenekleri geliştirme imkânı sunuyoruz hem de geleceğin mutfak profesyonellerini yetiştiriyoruz. Bunun yanında sosyal sorumluluk projelerimizle toplumsal hayata katkı sunuyoruz. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam kategorisinde merkezimizi ödüle layık görmesinden onur duyduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Ersin USTA