İftar Sofraları Ziyafete Dönüşüyor İftar Sofraları Ziyafete Dönüşüyor
 Elbistan Engelliler Derneği Başkanı Gökhan Kılıç, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarının açıklandığını belirterek, bölgedeki engellilerin umduklarını bulamadıklarını söyledi. 
Kılıç, yaptığı açıklamada, “ÖMSS tercih sonuçları dün itibariyle açıklandı. Fakat bölgemiz engellisi için tam bir hüsran olmuştur. Yıllardır süregelen hataların sonucudur. Bu zinhar engelli rehabilitasyonu ve eğitimi yapılmaksızın yapılan bu yerleştirmeler tam bir fiyasko ile sonuçlanmıştır. İkinci bir neden ise kamu kuruluşlarının engelli açıklarını ve ihtiyaçlarını bildirmemelidir. Umudumuz sayın başbakan ve aile sosyal politikalar bakanımızın gelecek için umut verici açıklamalarıdır" dedi.
Engelli istihdamı için öncelikle yapılması gereken en önemli şeyin engelli mesleki eğitimi^olduğunu vurgulayan Kılıç, "Biz dernek olarak bunun üstünde durmaktayız. İnşallah İş-Kur’a sunduğumuz mesleki eğitim projeleri kabul görür de engelli arkadaşlarımız için umut olur. Yerleştirmedeki çarpıklık yüzünden 90 puanla açıkta kalan arkadaşlarımız var" diye konuştu.

İzmir Haber

Editör: TE Bilişim