Virajı alamayan kadın sürücü deniz kenarına uçtu Virajı alamayan kadın sürücü deniz kenarına uçtu
  Kocaelililerin daha yaşanabilir daha rahat bir kentte yaşam sürmesi için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Vekili Özak, “Çarpık yapılanmış bölgelerin dönüştürülmesi esas hedefimizdir. Kentsel dönüşüm konut alanları dahil ticaret, sağlık ve rekreasyon alanlarını da içeriyor” dedi. Kocaelilileri mağdur etmeyeceklerinin müjdesini veren Özak, “Halkımızın istemediği bir şeyi yapmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kamuoyunda belli bir işyeri için karar alındığı şeklinde bir algı oluşturulduğunu söyleyen Başkan Vekili Özak, bunun gerçek olmadığını ve kentsel dönüşümün 5 bölgede yaklaşık olarak 2080 dönümlük bir alanı kapsadığını vurguladı.
Kocaeli Fuarı Kentsel Dönüşüm Alanı 272 dönümlük alandan oluşuyor. Gölün doğusunda kalan alan Büyükşehir Belediyesi’ne ait. Gölün batısındaki alan ise herhangi bir mülkiyette değil. Burası önce hazineye daha sonra ise Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Alınan dönüşüm kararıyla burada yeni bir proje yapılmasının önü açıldı. İlgili kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve Kocaelililerin katkılarıyla Kocaeli’ye yeni bir konsept kazandırılacak. Merkezi İş Alanı (MİA) ile entegre edilmesi düşünülen bölge için MİA Projesi’nin tamamlanması bekleniyor. Burası MİA’nın giriş kapısı olarak düşünülüyor. Bölgenin tamamı bir bütün olarak ele alınacak.
91,4 dönümlük alanı kapsayan Yenimahalle Kentsel Dönüşüm Bölgesi’nde 172 bina ve 270 adet bağımsız birim bulunuyor ve bin 59 kişi yaşıyor. Kamu ve şahıs mülkiyetinde olan Yenimahalle konut alanı olarak düşünülmüyor. Öncelikle ticaret alanı olarak düşünülen bölge için farklı teklifler de değerlendiriliyor.
Gebze Güzeller Kentsel Dönüşüm Alanı 1093 dönümlük alanı ile beş bölgenin yarısından daha büyük bir alana sahip. 661 bina ve 1040 bağımsız birimin bulunduğu alanda 4 bin 507 kişi yaşıyor. Alanın büyük kısmı boş durumda. Bölgede kamu mülkiyeti ve özel mülkiyet bulunuyor.
Derince Gişeler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Bölgesi 97,5 dönümlük alana sahip. Arazi boş ve tamamı kamuya ait. Derince-Körfez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Bölgesi 523,5 dönümlük alana sahip. Arazi boş ve tamamı kamuya ait.

İzmir haber
Editör: TE Bilişim