Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı Lokmalar Ballıkuyu’da paylaşıldı
Konak Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Börühan, başvurusunun sadece kendi isteğiyle olmadığını, partili büyüklerinin de onay ve isteği üzerine karar verdiğini söyledi.
Börühan, aday olması ve seçilmesi durumunda hizmet için çalışacağını belirterek, "Kendi kendime sorarak yapmadım başvurumu. Duayen seviyesideki ağabey ve kardeşlere danıştım. 'Siz ne dersiniz?' diye sordum. Sadece kendi isteğimle başvurmadım. 1985 yılından bu yana siyaset yapmaktayım. DSP döneminde il başkanlığı bende ciddi bir siyaset birikimi oluşturmuştur. Beş yılda on yılda öğreneceğim şeyleri kısa sürede öğrendim. Buna karşın kendi başıma karar vermedim. Dört yıldan bu yana Hakan Tartan'ın danışmanlığını yapıyorum. Koordinasyonu sağlayan, proje getiren bir noktasındaydım. Konak'ı yaşadım, öğrendim, katkı verdim. Ben enerjimle, bilgi ve tecrübemle Konak'ı en iyi tanıyan siyasetçilerden biri olarak bu göreve talip oldum. Birilerine Konak Belediye Başkanı kartını göstermek için varolmayacağım. Hizmet etmek için varolacağım. Hizmet etmek için yerimde duramıyorum" dedi.
Konak'a talip olmasında yıllardır belediyede koordinatör ve danışman sıfatıyla bulunması nedeniyle ilçeyi çok iyi tanımasının da büyük etkisi olduğunu kaydeden Cenap Börühan, liyakat, bilgi-tecrübe ve sosyal buluşmaların kuvvetliliği ilkelerinin dikkate alınmasını istediğini dile getirdi.
Börühan, aday olduğu Konak ilçesinin fotoğrafını ve Konak'ı yönetecek belediye başkanı adayında bulunması gerektiğini düşündüğü özellikleri ise şöyle sıraladı:
"Şanslı olduğumu düşünüyorum ama diğer adaylarla ilgili bir şey söyleyemem. Hepsi kendine göre müstesna. Konak'ı ve İzmir'i çok iyi tanıyorum. 46 yıldır bu kentte yaşıyorum. İzmirliyim. İzmirli bir ailenin çocuğuyum. Eğitim, iş ve siyaset hayatım burada gerçekleşti. Çok iyi tanıyorum Konak'ı. Böyle bir aday var ise niye aday gösterilmeyeyim. Bizim oğlan, partilidir, işte kara kaşı ela gözü; asla böyle birşey istemiyorum. Böyle birşeye hiç ihtiyacım yok. Yapanı da çok yadırgarım. Artık bu tür şeylerin saati de modeli de geçti. Liyakatına, ilişkilerine, hakimiyetine, bilgi ve tecrübesine ve sosyal buluşmalarına bakılmalı adayların. Çünkü sadece siyaset bilmek de değil belediye başkanının özelliği. Çok iyi bir örgütçü olabilirsiniz ama sosyal buluşmalarınız çok zayıftır, insanları tanımıyorsunuzdur, Yozgatlısı var, Kürdümüz var, Hristiyanımız var, ciddi bir Roman popülasyonumuz var. Dezavantajlı koşullarda yaşıyorlar. Nerede, neyle yaşıyorlar, beklentileri neler; tüm bunları bileceksiniz. Spor kulüplerimiz var, onların da beklentileri var. Yine Konak yapısı içinde bir Alsancak Limanı var. Dünyanın en büyük limanlarından bir tanesi. İki tane tarihi garımız var. Kültürpark gibi muazzam bir alanımız var. Denizimiz yanı başımızda. Bir kişi bile kürek çekmiyor, hiç dikkatinizi çekti mi? Hiç faydalanmamışsınız, bir tane motor çalışmıyor, tekne gezisi yok. Biz bunun gibi tüm konularla ilgili kafa yorduk. Plan ve projelerimiz de hazır. Gelir gelmez bunlara başlayacağız."
Editör: TE Bilişim