‘Kentte Bir Kadın Var' İle Konak'ta Farkındalık Oluşturulacak ‘Kentte Bir Kadın Var' İle Konak'ta Farkındalık Oluşturulacak
Konak Belediyesi’nin Ramazan ayı kapsamında düzenlediği mahalle iftarları, Zeytinlik Mahallesi’nde kurulan bin kişilik iftar sofrası ile sürdü.

Geçtiğimiz günlerde baştan sona yenileyerek vatandaşın hizmetine sunulan Tülay Aktaş Parkı’nda gerçekleştirilen iftar davetine, mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi.

Park çevresine kurulan metrelerce uzunluktaki masaları dolduran 7’den 70’e her yaştan mahalleliye, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar da eşlik etti.

İftar vaktinden önce alandaki masaları tek tek gezerek, vatandaşları selamlayan Başkan Pekdaş’a, Zeytinlik Mahalle Muhtarı Kamil Soydan tarafından çiçek ve plaket armağan edildi.

Ramazan ayında yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularının yoğun yaşandığına vurgu yapan Başkan Pekdaş, Konak Belediyesi olarak Temmuz ayı temasını ‘Kentte Dayanışma Var’ olarak belirlediklerini söyledi.

Toplum olarak dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerden geçildiğini belirten Pekdaş, “Biz birbirimize destek olarak, birbirimizle dayanışarak daha güzel günler getirebiliriz. El birliğiyle iyi günler, güzel günler, mutlu günler hepimizin olsun. İzmir’i birlikte güzelleştirelim” dedi.

Ezanın okunmasıyla birlikte kurulan sofrada iftar vaktini bekleyen vatandaşlarla hep birlikte iftar yapan Başkan Pekdaş, yemek sonrası mahalle sakinleriyle bol bol sohbet etti. İkram edilen çaylar eşliğinde gerçekleşen sohbette çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Pekdaş, gelen talepleri de not aldı.

Öte yandan iftar sonrası düzenlenmesi planlanan Ramazan eğlenceleri Manisa’da meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin acısı dolayısıyla iptal edildi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kazadan ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirerek hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı diledi.
Editör: TE Bilişim