Konak Belediyesinden 9 Eylül Mesajı Konak Belediyesinden 9 Eylül Mesajı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP milletvekillerinin destek verdiği Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan Berkin Elvan protestosuna polis müdahale etti. Konak ilçesinde yürüyüş yapmak isteyen grubun ilerlemesi engellenirken, Aziz Kocaoğlu gazetecilere röportaj verdiği sırada gruba tazyikli su ve gazla müdahale edildi. Elinde ekmeği ile eyleme gelen bir teyze, "Hepsi bizim çocuğumuz" diyerek polise sarıldı.
Gezi Parkı olayları sırasında kafasına gaz fişeği isabet etmesi sonucu 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan için İzmir’de 2. gün de eylem yapıldı. Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan eylemde, eylemci grup Konak’ta bulunan Saat Kulesi’ne yürümek istedi. Eylemci grup, çevik kuvvet ekipleri tarafından engellenirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da dün gece çıkan olaylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından TOMA’lara su takviyesi yapılmayacağına ilişkin yaptığı açıklama ile ilgili gazetecilere röportaj verdi. Röportaj sırasında eylemci grup Saat Kulesi’ne doğru ilerlemek isteyince polis gruba gaz ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylar sırasında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da tazyikli su ve gaza maruz kaldı.



SAAT KULESİ’NE BERKİN ELVAN AFİŞİ
Polis ve eylemcilerin çatışmasına dönüşen olaylarda, Konak ilçesi savaş alanına dönerken, müdahalenin ardından eylemciler Konak Saat Kulesi’ne doğru yürüyüşe geçti. Eylemciler, tarihi Saat Kulesi’ne, üzerinde Berkin Elvan’ın resminin bulunduğu afişi astı. Eyleme elinde ekmeği ile gelen yaşlı bir teyze, “Herkes bizim çocuklarımız ayırım yapmayın. Yazıktır günahtır. Hepsi bizim çocuğumuz. Polislerimiz de bizim çocuğumuz” diyerek polise sarıldı.


Editör: TE Bilişim