Konak’ta BayramTemizliği Konak’ta BayramTemizliği
Basmane, Alsancak, Hatay ve Güzelyalı bölgelerinde yoğun olarak yaşanan afiş kirliliğine müdahale eden Konak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, gerekli uyarılarda bulunarak işlem yaptı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, özellikle engelli vatandaşlar için duyarlı olmaya davet ederek, “Sokakları işgal eden, görüntü kirliliği yaratan izinsiz reklam ve afişler en çok engelli vatandaşlarımızı etkiliyor. Duyarlı davranan ve afiş kirliliğini bildiren İzmirlilere teşekkür ediyoruz” dedi.
KONAK’TA DİSİPLİN İÇİN YENİ ÖNLEMLER
Gündüz bir milyona yaklaşan insan hareketliliği ile İzmir’in en yoğun merkezi olan Konak’ta kent disiplinini sağlamak amacıyla bir dizi önlemler alındı. Bundan böyle belirlenen bölgeler dışında afiş, pankart ve benzeri duyuruların asılması engellenecek, asmak isteyenlere caydırıcı yaptırımlar uygulanacak.
Özellikle Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından duyurusu yapılan saatlerde çöp konteynerlerinin dışarı çıkarılması sağlanacak. Sahipleri belli olmayan ve kent içinde çöp yuvasına dönen hurda araçlar noter aracılığı ile tespitleri yapıldıktan sonra kaldırılacak. Kaldırım işgallerine izin verilmeyecek. Konak Belediyesi Temizlik, Zabıta ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlükleri yaşanan olumsuzlukları izleyecek, sorunlar ortadan kaldırılıncaya kadar takipçisi olacak.
Başkan Tartan Konak’ta yaşayanların bu kentin sakini değil, sahibi olacaklarını vurgulayarak, "Yurttaşlarımın daha mutlu olmalarını sağlamaya çalışacağım. Bunun en önemli yansıması da elbette katılımcı, paylaşımcı ve dayanışmayı esas alan bir yapı olacak. Bu yapının meyveleri de kuşku yok ki, insanlarımıza mutluluk, keyif ve huzur taşıyacak. Kentte sorumsuzca davrananlara karşı bir disiplin uygulayacağız, çevreyi kirletenler, gürültü çıkaranlar, kaldırımları işgal edenler, duvarlara, direklere afiş asanlar bedelini ödeyecek. Vatandaşlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Duydukları, gördükleri ve yaşadıkları olumsuzlukları bize bildirmeleri durumunda gerekli önlemler alınacak ve yaptırımlar derhal uygulanacak" şeklinde konuştu.  
Editör: TE Bilişim