Konak İlçesi Su Kesintisi Konak İlçesi Su Kesintisi
Muhtarların, sivil toplum örgütlerinin doğal üye olduğu semt meclislerini kuracağız. Konak’ta şeffaf belediyecilik dönemi başlayacak” dedi. 
CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, Ege Sivil Toplum Birliği (ESTOP) ve Karadeniz Federasyonları Konfederasyonu (KADEKON) yönetimini ziyaret etti. Konfederasyon Başkanı Hızır Murtezaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ağırlanan Pekdaş, Belediye Başkanı seçildiğinde uygulayacağı yerel yönetim programı hakkında bilgi verdi. Konfederasyon yöneticilerinin sorularını da yanıtlayan Pekdaş, hemşeri derneklerinin önemine değindi.

SEMT MECLİSLERİ KURULACAK
Konak’ın Türkiye’nin farklı renklerden oluşan çok zengin bir kültürel mozaiğe sahip olduğunu dile getiren Pekdaş, bu çok çeşitliliğin belediye yönetiminde de kendisini göstereceğini söyledi. Halka dokunan bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini belirten Pekdaş, “Konak’ta yaşayan herkes belediye yönetimine ortak olacak. Muhtarların, sivil toplum örgütlerinin doğal üye olduğu semt meclislerini kuracağız. Ben yaptım oldu, olur, olacak sözleri artık olmayacak. Gezi süreci de bize bunu gösterdi. Katılımcı demokrasiyle kentte yaşayanlar hem sorunlarını dile getirecek hem de çözümün parçası olacak” dedi.

MECLİSİ TV AÇILACAK
Belediye’nin göz önünde olacağını dile getiren Pekdaş şöyle konuştu: “Konak Belediyesi’nin bütün karar alma süreçleri Konaklıların denetimine açık olacak. Hem belediye meclis toplantılarını hem de diğer katılımcı toplantıları Konak web tv üzerinden canlı yayınlayacağız. Konak Belediyesi internet sitesi üzerinden Konaklılar istek, şikayet ve taleplerini belediyemize iletecek. Her iletiyi ciddiye alarak en kısa sürede cevaplandıracağız. Şeffaf belediyecilik anlayışını gerçeğe dönüştüreceğiz.”

GENÇLERLE İYİ NİYET SÖZLEŞMESİ
KADEKON ziyaretinin ardından mahalle gezilerine devam eden Pekdaş, Barbaros Mahallesi’ne giderek mahalle sakinleriyle kahvehane toplantısı yaptı. Burada vatandaşları dinleyen Pekdaş, 30 Mart’tan sonra Konak’ta yeni bir dönemin başlayacağını belirterek, halkın belediyesini kuracaklarını söyledi. Mahalle halkı sıkıntılarını anlattıkları Pekdaş’tan mahallelerine yürüyen merdiven yapılmasını istedi. Pekdaş, daha sonra merkez seçim ofisinde gençlerle bir araya gelerek, Ulusal Gençlik Parlamentosu ile 'İyi Niyet Sözleşmesi' imzaladı.

Editör: TE Bilişim