Gaz alırken yakılan sigara can aldı Gaz alırken yakılan sigara can aldı
49. Kütüphane Haftası kapsamında açılan kütüphanenin önemini vurgulayan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, kitap okumanın en az yemek ve uyumak kadar gerekli olduğunu söyledi. Vali Altıparmak, “Günümüzde çocuklarımızı okumaktan uzaklaştıracak çok sayıda materyal var. Buna karşın onlara okuma alışkanlıklarının kazandırılması çok önemli. Okumanın onlar için yemek, uyumak kadar önemli olduğunu anlatmalıyız” dedi.
Kitap okumak için ise en güzel mekanların kütüphaneler olduğunu kaydeden Vali Altıparmak, “Kitap okumayan insanlara neden kitap okumadıkları sorulduğunda en büyük bahaneleri maddi imkansızlıklar oluyor. Oysaki bugün Korkuteli Kütüphanesi’nde 2 binin üzerinde kitap bulunmakta. Okuma alışkanlığımızı arttıralım” diye konuştu.
Vali Altıparmak’ın konuşmasının ardından Korkuteli Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyan Şeyma Kefli, Şeyma Yorulmaz, Şerife Nur Koparan ve Ahmet Çalışkan’a, Vali Altıparmak tarafından hediye verildi. Vali Ahmet Altıparmak, 49.Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen törende şiir okuyan Reyyan Sıkım’a da bol bol kitap okumasını tavsiye etti.

Editör: TE Bilişim