7. Belevi Şeftali Festivali 7. Belevi Şeftali Festivali
Mehmet Ali Durdu, Erkan Çakaloğlu, Taner Göksu ve Volkan Ucak balık tutmak için “YECE” adlı tekneyle denize açıldı. Balık tutan grup akşam saatlerinde geri dönmek için kıyıya doğru gitmeye başladı. O sırada Muğla Köyceğiz’de 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bu sırada yükselen dalgalardan tekne alabora oldu. Kazada 3 kişi kendi imkânlarıyla kıyıya çıkmayı başarırken yüzme bilmediği belirtilen Mehmet Ali Durdu, bölgeye gelen sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

Hayatını kaybeden Mehmet Ali Durdu’nun kayınpederi Hayati Uygur ise, tekne kazasının deprem kaynaklı olabileceğini öne sürerek “4 arkadaşı ile birlikte balık tutmaya gitmişler. Tam geri dönecekleri sırada deprem meydana gelmiş. Yükselen dalgalar yüzünden tekne alabora olmuş. Kıyıya çıkarıldığında hâla yaşıyormuş. Sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Büyük ihtimalle tekne kazası deprem yüzünden kaynaklandı”

TEKNEDEN 50 KİLOLUK BETON ÇIKTI

Pamucak sahilinde 25 yıldır balıkçılık yapan ve 3 kişinin kurtarılmasına yardımcı olan Bülent Hekim ise olaya farklı bir boyut kazandırarak, teknenin bağlı olduğu 50 kilogramlık betonun tekneye alındığını ve bu betonun teknenin uç kısmına konulması nedeniyle alabora olabileceğini ifade etti. Sabah saatlerinde 4 kişinin buraya geldiğini anlatan Hekim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Teknenin zinciriyle uğraştıklarını gördüm. Betonu zincirden çıkaramayınca kaldırarak tekneye koydular. Birkaç defa denize açılıp geldiler. En son çıktıklarında ise bende denizde açıktaydım ve teknenin ters döndüğünü görünce müdahale etmeye çalıştım. Benim teknem büyük olduğu için kıyıya fazla yaklaşamadım. 3 kişi kendi imkanlarıyla kıyıya çıkmayı başardı ancak 1 kişi teknenin altında kalmıştı.Onu biz kıyıya çıkardık. Sağlık ekipleri geldi ama bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı”

Hekim, kıyıya çıktığında deprem olduğunu öğrendiğini belirterek "belki deprem yüzünden deniz dalgalanmış olabilir. Ben denizdeyken depremi hissetmedim” dedi. Mehmet Ali Durdu, Mümin Mesci Camii’nde ikindi namazını müteakıben kılınan cenaze namazının ardından Torbalı Kız Mezarlığında defnedildi.




Editör: TE Bilişim