Hırsız otelde tatil yaparken yakalandı Hırsız otelde tatil yaparken yakalandı
Turnuvanın açılışına katılan ve konuşmasında Altınordu Spor Kulübü'nün gençlere verdiği öneme dikkat çeken eski Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, tüm Altınordu sporcularına ve Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan’a seslenerek; “Cumhuriyetle yaşıt bir kulübe sahipsiniz. 50 tane okul hedefi koydunuz, 5 bin öğrenci hedefi koydunuz. Ama 67 okula çıktınız, 6 bin öğrenciye çıktınız. Bunun önünde ancak şapka çıkarılır. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Keşke anlı şanlı kulüpler de sizin yaptığınız gibi yapsalar. Tribünlerde birbirimize laf yetiştireceğimize geleceğimiz olan gençlere yatırım yapalım” dedi. 

Yunanistan’dan AEK, Atromitos, PAOK, Panathinaikos ve Nikites, Türkiye’den Altınordu, Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un katıldığı, İspanyol Athletic Bilbao’nun onur konuğu olduğu dev organizasyonun açılışında bir araya gelen 12 takımın kaptanı, ellerindeki beyaz güvercinleri havaya salarak anlamlı mesaj verdi.

Altınordu’nun Selçuk Efes Tesisleri'ndeki törene eski Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ile Fenerbahçe Altyapı Koordinatörü Müjdat Yetkiner’in yanı sıra birçok sporsever katıldı.

Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, üç ülkenin çocuklarına hep bir ağızdan Türkçe, İngilizce ve Yunanca dillerinde “İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu” sloganını söyletirken, eski Denizcilik, Haberleşme ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da övgü dolu bir konuşma yaptı. 
Altınordu’nun üç sezonda A takım ve genç takımlar düzeyindeki yükselişine dikkat çeken Yıldırım, "İşte görüyorsunuz komşuluk. Yunanistan Türkiye. Bir zamanlar aramız çok gergindi. Ama bunların ne kadar boş işler olduğunu gördük. Dostlukta buluştuk, gençlikte buluştuk. Size İzmir adına teşekkür ediyoruz. İzmirli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. El attığınız her işten güzel ürünler çıkıyor. Kısa sürede bu kulübe sahip çıktınız.

Cumhuriyetle yaşıt bir kulübe sahip çıktınız. 50 tane okul hedefi koydunuz. 5 bin öğrenci hedefi koydunuz. 67 okula çıktınız, 6 bin öğrenciye çıktınız. Bunun önünde şapka çıkarılır. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Keşke anlı şanlı kulüplerde sizin yaptığınız gibi yapsa. Tribünlerde birbirimize laf yetiştireceğimize geleceğimiz olan gençlere yatırım yapalım. Siz bunu yapıyorsunuz” diye konuştu.
22 oyuncusunu Milli Takımlar’a gönderdiğinin altını çizen Yıldırım, Altınordu’nun tesisleşme ve futbol okullarındaki başarısının giderek yükseldiğini söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti: 


“Çok parayla çok iş olmuyor. Milyon dolarlık futbolcuların transfer paraları bir servet. Ama bizim gençlerimiz, İzmir’in gençleri, Selçuk’un gençleri, Torbalı’nın gençleri, İzmir’in 30 ilçesinin gençleri nasıl geleceğine hazırlayacak. Her yerde bunu konuşuyoruz. İzmir şöyle yapmalı, İzmir böyle yapmalı. Ama bir yapan var sessiz, sedasız. İşte elini attığın bir işi bakın ne hale getirdi. Geleceğimiz gençlerimizdir. Taşa toprağa yatırım yaparız. 40-50 sene sürer ama insana yatırım yaparız nesiller boyu sürer.”

Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, konuşmaların bitiminde Yıldırım’a Altınordu forması hediye etti.

Törenin ardından Altınordu ve Atromitos takım kaptanlarıyla üst düzey konuklar birlikte başlama vuruşunu gerçekleştirdi. İlk maçlar Altınordu-Atromitos ile Fenerbahçe-PAOK takımları arasında oynandı. İlk gün 3 ayrı grupta birbirinden heyecanlı 12 karşılaşma yapılırken, turnuvada final serisine kalacak ekipler, cumartesi günkü mücadeleler sonunda kesinlik kazanacak.
Editör: TE Bilişim