Tüm Selçuk halkı davetlidir Tüm Selçuk halkı davetlidir
Selçuk ilçesinde, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nin 100. yılına özel olarak hazırladığı resim sergisi ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Selçuk Efes Kent Belleği’nde "Asırlık Mücadele" ismiyle açılan resim sergisinde, Tariş'in bir asırlık tarihinin anlatıldığı 41 fotoğraf yer aldı. Açılışı katılan protokol üyeleri ise sergideki fotoğrafları hayranlıkla inceledi. Açılış törenindeki konuşmasında, ekonomik kalkınmanın olmazsa olmazlarından birinin kooperatifçilik olduğuna dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, "Tam bir asırlık bir kooperatifin yaşamı ve o günden bugüne kadarki süreç içerisinde konu edinmiş sergimizde. Sergiyi gezdiğimiz zaman insan duygulanıyor. Anlamlı olan 1915‘lerden günümüze kadar gelebilmektir, hayatta kalabilmek ve güçlü bir şekilde ayakta kalabilmektir. Tariş bunu ortaya koyan ender kurumlardan bir tanesidir. Böylesine güzide bir kooperatifi ülkemize kazandıran herkese teşekkür etmek boynumuzun borcudur" dedi.
Tariş Stratejik Planlama ve Kurumsal Yönetim Danışmanı Hakkı Çetin ise, Tariş’in sergisinin Türkiye'nin kalkınma hikayesi olduğuna dikkat çekerek, "1915 yılında yerel üreticinin işbirliği ve dayanışması sonucunda ortaya çıkan bir kuvvettir aslında. Bu yüz yıllık sürecin sonunda biz buraya gelmişsek, bu işbirliği ve dayanışmanın getirdiği kuvvetle beraber biz buradayız. Hala bu dayanışma devam ediyor. Bu anlamda bize kucak açan, bu serginin gerçekleşmesinde bu güzel mekanı bizlere tahsis eden belediye başkanımız ve Selçuk Efes Kent Belleği’nde görev alan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.
Serginin açılış törenine, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı TSK Birliği Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Haldun Çıray, Tariş Stratejik Planlama ve Kurumsal Yönetim Danışmanı Hakkı Çetin, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Basın Danışmanı Zehra Uğur, Tariş Selçuk Kooperatifi Başkanı Hasan Ihlamur, oda başkanları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
"Asırlık Mücadele" isimli resim sergisi, 30 Eylül 2015 tarihine kadar ziyarete açık olacak. 

Editör: TE Bilişim