Menderes'e Doğal Gaz'ı Bakan Yıldız Bağlayacak Menderes'e Doğal Gaz'ı Bakan Yıldız Bağlayacak
Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök’ün, “Ramazan’da kan bağışı azaldı, kan stokları düştü” açıklamasının ardından Menderes Belediyesi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Belediye tarafından Gençlik Parkı’nda gerçekleştirilen iftar organizasyonu sonrası vatandaşlar kan bağışında bulunarak duyarlılıklarını ortaya koydu. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da vatandaşlarla birlikte kan bağışında bulundu. Etkinliğe, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet İmre ve ilçe yönetimi ile Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök, Karşıyaka Kızılay Şube Başkanı Muhammed Altınkaya ve Menderes Belediyesi Meclis Üyeleri katılım gösterdi.
Etkinlikte konuşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Ramazan ayında kan stoklarında yaşanan azalmanın istenmeyecek bir durum olduğunu ifade ederek, “ Kan stoklarında yaşanan azalma bizleri üzdü. Çünkü kan acil değil sürekli ihtiyaç. Bu kapsamda Menderes Belediyesi olarak sosyal sorumluluk bilinciyle kolları sıvadık. Türk Kızılayı Ege Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçerek kan bağış kampanyası başlattık. Kampanya kapsamında Gençlik Parkı’nda düzenlediğimiz ve bin 500 kişinin katılım gösterdiği iftar organizasyonumuz sonrası kan bağışında bulunduk. Etkinliğimize vatandaşlarımız büyük destek verdiler. Bütün halkımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Menderes Belediyesi olarak Kızılay’ın her zaman yanındayız, en büyük destekçisiyiz” dedi.
Kan vermenin önemine de değinen başkan Soylu, “ Kan vererek üç kişiye hayat oluyoruz. Ben üç ayda bir kan vererek üzerime düşen sorumluluğumu yerine getiriyorum. Vatandaşlarımızda kan bağışçısı olarak ihtiyaç sahiplerine destek olabilirler. Menderesli halkımız böyle konulara duyarlı olduğunu bir kez daha gösterdi. İnanıyorum ki düzenli kan vererek ihtiyaç sahiplerine destek olacaklardır.” diye konuştu.
Menderes halkına teşekkür eden Türk Kızılayı Ege Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Gökay Gök de, “ Çağrımıza kulak veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Menderesli vatandaşlara şükranlarımı sunuyorum. Ramazan ayında yaşanan sıkıntıya merhem olmak için önemli bir çalışmayı birlikte düzenledik. Bundan sonrada Menderes Belediyesi ile güzel çalışmalara imza atacağız. Bugünden itibaren başlattığımız çalışma ile ilçedeki vatandaşlara güvenli kan teminini anlatacağız, kan vermenin faydaları hakkında onları bilgilendireceğiz. Menderes Belediyesi ile bir ilki gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu işbirliği bir örnek teşkil eder ve diğer ilçe belediyelerle de bu tür çalışmaları hayata geçiririz. “ dedi.
Editör: TE Bilişim