Menemen'in Şahin Başkanı'na CHP'den çiçekli teşekkür Menemen'in Şahin Başkanı'na CHP'den çiçekli teşekkür
Kırkpınar güreşlerinin yaşanan efsane başpehlivanlarından 3 altın kemerli Ahmet Taşçı, kısa bir süre önce yaşadığı silahlı saldırıda yaralandığı için bu yıl Menemen’de mücadele edemeyecek. Ancak, Kırkpınar’da altın kemer sahibi Recep Kara, Şaban Yılmaz, Savaş Yıldırım, Vedat Ergin ve Mehmet Yeşilyeşil gibi birbirinden değerli güreşçiler, Ege’nin Er Meydanı Menemen’de kol bağlayacak.

40 BİN TL DEĞERİNDE ALTIN KEMER
Ege’nin Er Meydanı olarak bilinen Ulukent Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek yağlı güreşlere, Türkiye’deki 65 başpehlivan’dan 55’inin katılacağını açıklayan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; hem güreşçi hem de seyirci katılımı ile Kırkpınar’dan sonra Türkiye’nin en önemli güreş organizasyonlarından birisi olarak gösterilen bu şölene tüm güreş severleri davet ederek, “Geçtiğimiz yıl 10 bin kadar güreş severi Menemen’de buluşturan, Menemen Belediyesi’nin bu yıl 35’incisini gerçekleştireceği Geleneksel Ulukent Yağlı Güreşleri, 22 Nisan Pazar günü saat 10.00’da başlayacak. 600’ü aşkın pehlivan, minik 1, minik 2, teşvik, tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve başpehlivan kategorilerinde kispet giyecek. 65 Başpehlivan’dan 55’i bu yıl Menemen’de 40 bin TL değerindeki ‘Altın Kemer’ ödülü için yarışacak. Bir şölen havasında geçecek güreşlere katılan diğer gruplardaki başarılı pehlivanlarımız ise, altın ya da para ödülü alacak” dedi.

“KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Geleneksel bir Türk sporu olan yağlı güreşin sürdürülmesine destek veren Menemen Belediyesi’nin 27 Mayıs’ta düzenleyeceği “2. Uluslararası Rahvan At Yarışları” ile yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda rahvan atçıyı ilçede buluşturacağını açıklayan Başkan Şahin, Menemen’i çekim merkezi haline getiren bu gibi etkinliklerle Türk kültürünün yaşatılmasına katkıda bulunmaya çalıştıklarını söyledi. Söz verdiği gibi Menemen’i Ege’nin Er Meydanı yaptığını kaydeden Şahin, “Olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski spor organizasyonu olarak gösterilen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde olduğu gibi; davulundan zurnasına, peşrevinden cazgırına, okunan manilerinden pehlivanların gösterdiği centilmenliğe kadar yağlı güreşin her türlü güzelliği Menemen’de bu yıl da yaşatılacak. Türk kültürünün bir parçası olan yağlı güreşlerin yaşatılmasına, geleceğe taşınmasına büyük önem veriyoruz. Her geçen yıl ata sporumuza gönül vermiş halkımızın daha yoğun katılımıyla destek verdiği ve geleneksel hale gelen yağlı güreş organizasyonlarımızın bu yıl 35’ncisini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim