Konak’ta Yatırımlar Tam Gaz Konak’ta Yatırımlar Tam Gaz
  Uzun süren tutukluluğun ardından serbest kalışının 95’inci gününde İzmir’e gelen Balbay, Pekdaş’ın bir günlük saha çalışmasına katıldı. 

Gün boyu süren programda Konak’ı adeta karış karış gezen Balbay, Başkan adayı Pekdaş’a destek verdi. Konaklıların ilgisine bakınca seçim sonucunun şimdiden belli olduğunu dile getiren Balbay, “Konak’ta bu iş bitmiştir. Oyumuz yüzde 70’dir” dedi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş’ın saha çalışmasına katılarak destek verdi.

Yoğun geçen programa ilçe örgütüyle kahvaltı yaparak başlayan Balbay, daha sonra Konak Belediye Başkan adayı Pekdaş ile birlikte Alsancak sokaklarını gezdi. İkiliye gittikleri her yerde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Havanın güzel olmasını fırsat bilerek Alsancak sokaklarına akın eden İzmirlilerle sohbet eden Balbay ve Pekdaş, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Sevgi seline dönüşen gezide sadece sokaklarda olanlar değil, evlerinde olanlar da balkonlarına çıkarak Balbay ve Pekdaş’ı selamladı.

GÜN BOYU YOĞUN İLGİ

Daha sonra Güzelyalı ve Göztepe’ye geçen Balbay ve Pekdaş’a halkın ilgisi burada da devam etti. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki cafeleri dolaşan ikili, haftasonunun tadını çıkaran vatandaşlarla tek tek selamlaştı. Gezi sırasında Pekdaş ve Balbay’a Göztepe taraftarları takımlarının atkısını hediye etti. Her yerde olduğu gibi burada da yoğun ilgiyle karşılaşan Balbay, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin önemine değindi. Konaklılardan oylarını bölmemelerini isteyen Balbay, AKP’den kurtulmak için herkesi CHP’ye oy vermeye çağırdı.




“OY ORANIMIZ YÜZDE 70’DİR”

Pekdaş ve Balbay, aynı gün Eşrefpaşa’daki seçim ofisinin açılışını da yaptı. Kalabalıktan ötürü adeta miting havasında geçen açılışta İzmir Spor atkısıyla kürsüye çıkan Balbay, Konak’ta seçimi kazanacaklarına yürekten inandığını belirterek, “Bana göre Konak’ta seçim bitmiştir.

Oy hedefimiz ise yüzde 70'tir” dedi. Konak Belediye Başkan adayı Sema Pekdaş ise Türkiye’de artık farklı bir iktidara ihtiyaç duyulduğunu belirterek şöyle konuştu: “Biz Konak’ta halkın belediyesini yaratacağımız gibi, birlikte Konak’ı yöneteceğimiz gibi, Türkiye’yi de birlikte yönetmek için, Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak için yola çıktık.

Çocuklarımız aç uyumasın demek için, gençlerimiz spor yapsın, kadınlarımız şiddet görmesin, sokaklarda özgürce dolaşsın demek için bu yola çıktık. Bunun için bize, hepimize çok görev düşüyor. Birlikte Türkiye’nin aydınlık geleceğini kurmak için daha çok çalışmak zorundayız.”

“YARDIMCIN BEN OLAYIM”

Son olarak Hatay’a giden Pekdaş ve Balbay, Üçyol esnafını gezdi, vatandaşlarla buluştu. İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Rıza Türmen ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Hüseyin Saygılı’nın eşlik ettiği gezi öncesi Eşrefpaşalılara seslenen Balbay, Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş’ı övdü.

Pekdaş’ın da kendisi gibi Burdur doğumlu olduğunu dile getiren Balbay, “Sema kardeşim de benim doğduğum topraklardan geliyor. Gençlik yıllarımız bu şehirde geçti. Ben Sema kardeşimle birlikte İzmir’in Ankara’da da temsil edilmesi için, eğer kendisi de kabul ederse başkan yardımcısı olmak istiyorum” dedi.

Belediye Başkan Adayı Pekdaş ise, “Bu topraklar Kurtuluş Savaşı’nı başlattığımız topraklar, bu topraklar Türkiye’nin kuruluşunu başlatan topraklar ve 30 Mart’ta AKP’nin gidişini başlatan yine bu topraklar olacak. İzmir’de sadece belediyeleri kazanmayacağız, AKP’ye artık yeter diyeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da dahil olduğu gezide Üçyol esnafını selamlayan grup hep birlikte Esentepe’deki seçim bürosunun açılışına katıldı.

Editör: TE Bilişim