Basına ve Kamuoyuna;

Bizler Mustafa Urcan İlkokulu, 3/D sınıfı öğretmeni Nuray  TATAR’ın velileriyiz. Aramızda sevenleri, eski velileri ve onu çok seven eski öğrencileri de bulunmaktadır. Kendini tüketerek etrafına ışık veren bir kandildir öğretmen. İdari kadrosundan, memuruna, hizmetlisine kadar bir öğretmenle anlam kazanan dört duvar değil bir yuvadır okul. Bu yuvayı tamamlayan en önemli şeydir velinin içtenlikle iş birliği…

Bugün iftiraya maruz kalmış öğretmenimiz için buradayız. En kötü gününde, sesi çıkamayacak kadar hasta olduğunda, güldüğümüzde, düşünmemiz gerektiğinde, çocuklarımızı bekleyen eğitim sisteminin sonucu o büyük sınavlarda telefonun ucunda 4 sene önce mezun ettiği çocuklarından haber bekleyen ve desteği ile velilerini hiç yalnız bırakmayan bir kandildir Nuray TATAR öğretmen…

Unutmayınız ki cumhurbaşkanı bile sınıfta öğretmenden sonra gelirken nasıl bir değişimdir ki bu kendini öğretmenden önce gören?

En Kötü Ruh Haline Sahip Nesil Bakın Hangi Kuşak Çıktı En Kötü Ruh Haline Sahip Nesil Bakın Hangi Kuşak Çıktı

Nasıl bir değişimdir ki bu; kendi mesleki menfaatlerini öğretmeninin itibarından önemli gören?

Mustafa Urcan İlkokulu 3/D sınıfı öğretmeni Nuray TATAR, birkaç velinin şikayeti ile soruşturmalar yaşamıştır. Asılsız ve uğraşmak için yapılan bu şikayetler öğretmenimizi yıpratmak içindir.

Okulun müdürü ve meslektaşları okulun huzurunu bozuyor diye ifade ve imza vermiştir. Nuray TATAR biz velilerle birlikte mücadele etmiştir. Seviyesini her zaman korumuştur. Tek yapmak istediği eğitim ve öğretim gören çocuklarını mezun etmektir.
Nuray TATAR, dürüst , doğru,zarif,erdemli biridir. Giden ve şikayet eden veliler ego savaşları, bazı konuları kendi bildiklerini iddia eden kişilerdir.

Adalet olmadan huzur bulunmaz.
Hakkını savunmayan, haksızlığı kabullenmiş demektir.
Adalet , insanın insanlaştığı yerdir.


Çocuklar çiçektir. Çiçeği büyütmek ailede başlar. Eğitim hayatının direği, temeli ilkokul öğretmenleri çiçeği solmamak üzere büyütür. Mustafa Urcan İlkokulu 3/D sınıfı öğretmenimiz Nuray Tatar haksızlığa uğrayarak başka okula gönderilmiştir.
Dürüst, doğru, sevgi dolu, zarif, erdemli Nuray Tatar öğrencilerini mezun edemeden başka eğitim kurumuna görevlendirilmiştir.

Çocukları iyi eğitenler, onları onurlandırırlar. Çünkü onlara sadece bir hayat değil, yaşama sanatı kazandırırlar. ARİSTO

İnsan eğitimle doğmaz, ama eğitimle yaşar.

Çocukların nasihatten çok iyi örneğe ihtiyaçları vardır. 3/D sınıfının iyi örneği Nuray Tatar ‘dır.

Çocuklarımızın ve veliler olarak bizlerin şu anda tek istediği NURAY TATAR’ ın öğrencilerine kavuşmasıdır. Adaletin yerini bulmasıdır.

Çocuklarımız duygularını kendi hazırladıkları yazılarda paylaştılar. Çünkü onlar Nuray Tatar’ un öğrencileri

NURAY TATAR derdi ki:
Denize yıldızlar atıyorum. O yıldızlar bir gün doktor, mühendis , biliminsanı , işadamı, pilot olarak geri dönecekler. Bizim yıldızlarımızın denize ulaşmasını istiyoruz.

Artık idarenin bu konuda biz velilere gösterdiği uzun sessizliğe dur deme vaktidir. Sadece öğretmene değil velinin de diğer veliye saygı gösterme zamanı, başarıların, güzel anların olduğu kadar sorunlarında üstesinden gelebilecek hem öğretmenini hem veliyi ortak paydada buluşturabilecek donanımlı, tecrübeli idarecilerin; eğitimin en alt kademesinden en üst kademesine kadar her noktada bulunması yaşadığımız şu zaman diliminde ivedilikle gerekmektedir.

Bizler yukarıda saydığımız bu önemli sıralamanın idrakine varmış; vatanına, bayrağına, ailesine, öğretmenine, büyüklerine, arkadaşlarına önce saygı ile hatta bazen ayağının dibindeki kediye, böceğe sevgi ile yaklaşan, şiddetin her türlüsüne karşı çocuklar yetiştirmek isteyen, NURAY TATAR öğretmenin her daim yanında duracak veliler olduğumuzu, öğretmenimizden asla vazgeçmeyeceğimizi bu konunun bir an önce çocuklarımızın lehine çözülerek kendi öğretmenleri ile eğitim hayatlarına bir an önce devam etmesi gerekliliğini ebeveynleri olarak sizlere bildiriyoruz. Basın duyurumuzu şiddet mağduru, mesleği uğrunda can vermiş tüm öğretmenlerimize atfettiğimizi siz kamuoyu ile paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Basın açıklamamız burada sona ermiştir. Kamuoyuna SAYGIYLA DUYURULUR.

Editör: Ajans Ekip