Virajı alamayan kadın sürücü deniz kenarına uçtu Virajı alamayan kadın sürücü deniz kenarına uçtu
 Kocaeli Üniversitesi öğrencileri, 6-7 Kasım 2012 tarihlerinde Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) kuruluşunu protesto etmek ve cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için eylem yapmıştı. Eylemlerin ardından üniversite yönetimi, 150 öğrenci hakkında soruşturma açmış ve 34 öğrenci soruşturma sonucunda okuldan 6 ay uzaklaştırılmış, diğer öğrenciler de kınama cezası almıştı.
Öğrenciler, uzaklaştırılan arkadaşlarına destek olmak için ilginç bir eylem yaptı. Öğle saatlerinde üniversitenin A kapısında toplanan öğrenciler, Öğrencispor ve Rektörspor isimli iki takım oluşturdu. Öğrenciler daha sonra kapıdaki sınır çizgisinde, "Tel örgüleriniz, turnikeleriniz, vız gelir bize vız" yazan pankartı file yapıp voleybol oynamaya başladı. Müsabakada okuldan uzaklaştırılan öğrenciler turnikenin karşısındaki takımda yer alırken, uzaklaştırılmayan öğrenciler ise okulun içindeki tarafta yer aldı. Çekişmeli bir mücadeleye sahne olan voleybollu eylemde, bir öğrenci ise spikerlik yaptı. Her eylemde çok sayıda çevik kuvvet polisi ile karşılanan öğrenciler, bu kez gönüllerince voleybol oynayarak eğlendi. Oyun zaman zaman renkli görüntülere sahne olurken, Öğrencispor müsabakadan Rektörspor'u 3-0 yenerek galip ayrıldı.
Eylemci öğrenciler daha sonra basın açıklaması yaparken, uzaklaştırma nedeniyle okula gelemeyen arkadaşlarına ise kitap hediye etti.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim