Balık sezonu pahalı açıldı Balık sezonu pahalı açıldı
Karadeniz yöresine ait folklor gösterisi ile başlayan Ordu Tanıtım Günleri Fuarı’nın açılışı öncesi protokol konuşmaları yapıldı. İlk konuşmayı yapan Ankara Ordulular Vakfı Başkanı Burhan Tokçan, 4 gün sürecek olan fuarda Ordu ve ilçelerinin güzelliklerini tanıtacaklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, “Bizim hedef kitlemiz Ordu’yu tanımak isteyenler. Ben hep şunu gözlemliyorum. Aybastılı Akkuş’u tanımıyor, Ünyeli Ulubey’i bilmiyor. Fatsalı Gölköy’ü bilmiyor, yani ilçelerimizi çok iyi tanıdığımızı söyleyemeyiz. Bu etkinlik sayesinde birçok ilçemizi ve beldemizi tanıma fırsatı buluyoruz” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın İstanbul’da bulunması, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in aynı saatte Tunus İçişleri Bakanı ile toplantı halinde olması nedeniyle açılışa katılamadığını belirten Ordu Valisi Orhan Düzgün ise şöyle konuştu: “Hem İstanbul’daki hem deki Ankara’daki Ordu Tanıtım Günleri’ne Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Başbakanlık Tanıtma Fonu’nun ve İçişleri Bakanlığımızın, bütün belediyelerimizin ve kaymakamlıklarımızın yoğun destek ve katılımları ile bu etkinlikleri gerçekleştirdik. Bu fuarları düzenlemekteki amacımız Türkiye’de son yıllarda giderek gelişen turizm sektöründe Karadeniz’in de yeterli payı almasını sağlamak. Karadeniz’e gelemeyenler için Karadeniz’in doğal güzelliklerini gösteriyoruz. Karadeniz’in mükemmel damak lezzetlerini burada tattıktan sonra daha fazlasını tatmak için gelmek isteyenleri de davet ediyoruz.”


Editör: TE Bilişim