Fındık üreticisinin beklentisi 8 TL Fındık üreticisinin beklentisi 8 TL
2012 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce 7 bin 94 iş yeri denetlenirken, bu denetimler sonucunda 81 iş yerine idari para cezası uygulandı, 2 iş yeri hakkında da Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.
Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, “İl Müdürlüğümüzce 2012 yılında gerek bakanlığımızın ve müdürlüğümüzün yıllık denetim programı dahilinde, Alo 174 gıda hattına ihbar, şikayetler ve diğer kısımlarda yapılan müracaatlar en üst sevide de değerlendirildi” dedi.
Müdür Sağlam, yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “En iyi denetleyici tüketici anlayışı ile vatandaşlarımızdan gelen taleplerde en üst seviyede müdürlüğümüzde kontrol ve denetimler gerçekleştirildi. Denetimler sonucunda idari ve adli yaptırımlar uygulandı. Yine 2012 yılı içerisinde ilimizde denetimlerin dışında hijyen eğitimleri yine, yeni değişen mevzuatlar ile ilgili iş yerlerine gerekli bilgilendirmeler yapıldı. Tüketicinin sağlığının korunması noktasında çalışmalarımız devam ediyor.”

Editör: TE Bilişim