Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu Başkan Önal Sözünü Tuttu, Bilgi Teyzeyle Buluştu
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangını sezonu öncesi hazırlık ve eğitim çalışmalarını tamamladığı, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın tarafından Kemalpaşa ilçesindeki Karaorman deposunda basın mensuplarına anlatıldı.
Orman yangınlarında görev yapacak teknik eleman ve teçhizat hakkında bilgi veren Aydın, “Orman yangınlarında görev yapacak bin 276 işçi, 200 orman mühendisi ve 150 teknik eleman yeni sezon eğitimleri ile hazırlıklarını tamamladı. Geçen yıl 18 dakika olan yangına müdahale süresini, bu yıl 15 dakika ve altına indirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Aydın, meteorolojik tahminlere göre, bu yıl bölgede hava sıcaklıklarının ortalama 1,5 derece üstünde seyredeceğini, güneş patlamaları nedeniyle de zaman zaman alışılmadık hava durumlarının ortaya çıkacağını anlatarak, "Biz, tüm hazırlıkları tamamladık. Ama ne kadar önlem alırsak alalım, ekstrem hava koşullarında yapacak bir şeyimiz yok. Yangınların yüzde 90'ından fazlası insan kaynaklı. İnsanlarımıza çağrıda bulunuyorum, orman içinde ateş yakmasınlar" diye konuştu.
Daha sonra eğitimlerini tamamlayan orman işçileri, hortum çekme yarışmasında hünerlerini sergiledi. Bu arada geçen yıl çıkan 266 yangında, 496 hektar orman alanının bu yıl ise şu ana kadar 41 yangında 265 hektar alanının zarar gördüğü bildirildi.


Editör: TE Bilişim