122 kilo esrar ele geçirildi 122 kilo esrar ele geçirildi
Alınan bilgiye göre, Düziçi ilçesinin Karanlıkdere mevkisinde henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangın bölgesi yakınlarındaki köylerde yaşayan vatandaşlar, geceyi dışarıda bekleyerek korku ve endişe içerisinde geçirerek yangının söndürülmesini bekledi.

Bu arada bazı köylüler de evlerine yaklaşan yangına kendi çabalarıyla müdahale etti. Yangının köylere sıçraması endişesiyle çok sayıda ambulans ve arama kurtarma ekibi de bölgede tedbir amaçlı bekletildi.

Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök ile İl jandarma Alay Komutanı Albay Hakan Özkan da yangın bölgesine gelerek çalışmaları inceledi. Kaymakam Şengök, yangının Karagedik ve Selverler köylerini etkilediğini, yoğun dumandan etkilenen vatandaşlara ise bölgedeki ambulanslarda anında müdahalede bulunulduğunu, bütün ekiplerin bölgede söndürme çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Şengök, tahmini olarak 3 bin dönüm kızılçam orman alanının yangından zarar gördüğünü ifade ederek, yangının çıkış ve ne kadar alanın etkilendiğini soğutma çalışmalarının ardından belirleneceğini kaydetti.

Osmaniye Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan ise Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Karaisalı, Dörtyol, Kozan ve Ceyhan Orman İşletme Müdürlüklerine ait 22 arozöz, 5 dozer, ve 190 orman işçisi ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ve 1 uçak ile havadan yangına müdahale edildiğini söyledi. Kontrol altına alınan yangında 100 hektarlık kızılçam ormanı alanının zarar gördüğünü belirten Bozan, "Şiddetli rüzgar da bizi zorladı. Yangın sabaha karşı kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başladık" diye konuştu.

Osmaniye Haberleri



Editör: TE Bilişim