Konak Barışa Kanat Çırptı Konak Barışa Kanat Çırptı
Konak ilçesi Küçükyalı semtinde bulunan Mirkelamoğlu Sokakta geçtiğimiz aylarda şiddetli yağmur nedeniyle meydana gelen heyelanda kayan yolu yerinde inceleyen Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, fen işleri müdürlüğünün en kısa zamanda yolun ve istinat duvarının onarılacağını söyledi. Sokakta bulunan dik merdivenlere ek olarak yürüyen merdiven yapımına da devam edildiğini kaydeden Başkan Pekdaş, fen işleri müdürlüğünün yollun tamamlanmasının ardından yapımı tamamlanan yürüyen merdivenin de hizmete sokulacağını söyledi.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Korkudan evlere giremediklerini söyleyen semt sakinlerine gece gündüz çalışarak bir an önce sokağın güvenliğini sağlayacaklarını ifade eden Pekdaş, “Yeni yapılan yürüyen merdiveni, göçüğün ve hasarın ne boyutta olduğunu yerinde görmek istedim. Arkadaşlarımız hızla çalışmalara devam edecek. Korkunuzu ve endişenizi anlıyorum.

Elimizden geleni yapacağız” dedi. Semt sakinlerinden Sabahat Öztürk ise yürüme problemi olduğunu ve çıkış yönü olan yürüyen merdivenin iniş yönü olmasını da istedi. Öztürk, “Yüzde 57 engelliyim. Bu sokak merdivenli olduğu için inip çıkamıyorum. Çıkışı olan yürüyen merdivene bir de iniş eklenirse çok mutlu olacağım” diyerek istekte bulundu. Başkan Pekdaş ise gerekli incelemelerin yapılacağını ve imkan varsa yapılabileceğini söyledi.

OCAK AYINDA ÇÖKMÜŞTÜ
29 Ocak tarihinde gece saat 02.00 sıralarında yağmurun etkisiyle Konak ilçesine bağlı Küçükyalı semti Necip Mirkelamoğlu Sokak'taki yolda çökme olmuş ve yolda park halinde bulunan bir araç arsaya düşerek hurdaya dönmüştü.
 
Editör: TE Bilişim