Trafik kazası 3 can aldı Trafik kazası 3 can aldı
  Salep toplamanın yasak olduğunu bilmediklerini belirten köylüler, cezayı nasıl ödeyeceklerini düşünüyor. 
Üçkaraağaç köyünde yaşayan Hacı Ali Ilgın (59), aynı köyden 3 kişi ile birlikte 24 Haziran 2013 tarihinde Sivas’ın Suşehri Akıncılar beldesi ormanlık alanında salep toplamaya gittiklerini belirterek, “Yüzyıllardır Akdağmadeni’nde haziran ve temmuz aylarında bir aylık bir sürede herkes salep toplar. Bizde o gün salep toplamaya gittik. Bizi jandarma yakaladı ve salep toplamanın yasak olduğunu söyledi. Biz de köyümüze döndük” dedi.
 10 Temmuz’da adlarına 33 milyar 830’ar TL ceza verildiğini belirten bir tebligat geldiğini söyleyen Ilgın, “Cezayı görünce şaşırdık, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bizim bu rakamları ödeme gücümüz yok. Benim param olsa Bağ-Kur borcumu öderim. 6 çocuğum var, biz geçimimizi bu aylarda salep ile sağlıyorduk. Salep toplamanın yasak olduğu neden kimseye duyurulmadı, köyümüzde muhtara veya belediyelere bildirseler biz salep toplamazdık. Başbakanımızdan, Cumhurbaşkanımızdan, bakanlarımızdan yardım bekliyoruz. Biz esrar satmadık, eroin satmadık, eşkıyalık yapmadık. Bizim suçumuz ne. Salep alana bir şey yok, toplayana ise ceza yazılıyor” diye konuştu.
 Ahmet Yan (40) da, babalarının, dedelerinin ormandan salep topladığını belirterek, “Ben kendimi bildim bileli ormandan salep toplanır. Salebin yasak olduğunu bilmiyorduk. Biz de haziran ayında Sivas’ın Suşehri Akıncılar beldesi ormanlık alanına salep toplamaya gittik. Salep toplarken jandarma geldi, salep toplamanın yasak olduğun söyledi. Bizde geri döndük. Arkamızdan bize 33 bin 800 lira ceza geldi. Biz yasak olduğunu bilmiyorduk. Salebin yasak olduğunu belirten bir duyuru da yapılmadı. Biz mağdur olduk. Dört kişiye 135 bin lira ceza geldi. Bizim bu parayı ödememiz imkansız. Başbakanımızdan yardım bekliyoruz. Biz esrar satmadık, eroin satmadık, bizim suçumuz ne. Ben inşaatlarda çalışarak geçimimi sağlıyorum, 4 çocuğum var. Bu parayı ben ödeyemem, devletimizden yardım bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim