Afyonkarahisar’daki patlamada şehit olan 25 askericenazeleri, kimlik tespitlerinin yapılması amacıyla DNA testi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Şehit askerlerden Onbaşı Emre Yıldırım’ın cenazesi kimlik tespitinin ardından geçtiğimiz hafta ailesine teslim edildi. 24 şehit içinse Ankara Adli Tıp Kurumu’nda DNA testleri devam ediyor. Bu arada şehitlerin baba ocaklarındaki acılı bekleyiş devam ederken şehitlerin mezarları da hazırlandı.

Adanalı şehit Ahmet Tosun (25) için de Adana'nın Çirişgediği Köyü'nde bir hafta önce mezar açıldı. Patlama olduktan sonra pazar ya da pazartesi günü şehitlerin teslim edileceğinin bildirilmesi nedeniyle geçen hafta cuma günü köyde şehidin mezarı babaannesi ve dedesinin kabri yanına açıldı.

Köy Muhtarı Murat Yaşar, şehidin mezarının bir hafta önce dedesi ve babaannesinin mezarının yanına hazırlandığını cenaze töreni için her şeyin tamamlandığını ancak şehidin bir türlü kimliğinin belirlenerek teslim edilemediğini söyledi. Yaşar, mezarın şehidin patlama sonucu ölmesinden dolayı tabutla gömüleceğinden biraz daha büyük ve derin açıldığını da kaydetti. Yaşar, tüm köyün ve mezarlığın şehit için Türk bayraklarıyla donatıldığını ifade etti.

Bu arada, 24 şehitten 23'ünün kimliğinin tespit edildiği 1 şehidin kimliğinin belirlendikten sonra şehitlerin topluca ailelerine teslim edileceği öğrenildi

İzmir Haberleri

Termal otelde korkutan yangın Termal otelde korkutan yangın

Editör: TE Bilişim