7. Belevi Şeftali Festivali 7. Belevi Şeftali Festivali
 İzmir'in Selçuk ilçesindeki tarihi Selçuk Kalesi'nin başlatılan tadilat sürüyor. Selçuk Kalesi'nin kule onarımının kısa süre sonra tamamlanacağını belirten yetkililer, çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın himayesinde gerçekleştiğini söyledi. 
Kalede 5. Dönem kazı ve onarım çalışmalarının birinci etabının Mayıs ayında başladığı bilgisini veren kazı başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Büyükkolancı, ikinci etap çalışmaların da 3 Temmuz'da başladığını ve Kasım ayı sonunda biteceğini açıkladı. Kalenin kasım sonu itibariyle tekrar ziyarete açılacağını kaydeden Büyükkolancı, "Kalenin en yüksek kulesi olan 2 numaralı büyük kule, geçen 50 yıl içerisinde yıldırım düşmesi sonucu zarar görmüş. Zarar göre üst bölümlerinin onarımı için kulenin batı kısmına ahşap iskele kurduk. 20 metre yüksekliğindeki bu ahşap iskeleyle onarımları sürdürüyoruz. Ayrıca Kale ve Takip Kapısı yanındaki sarnıçlarda da kazı çalışması başlattık. Bu çalışma da Eylül sonuna kadar tamamlanmış olacak" diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Büyükkolancı, kazı ve onarım çalışmalarının Kültür ve Turizm Bakanlığı himaye ve ödeneğiyle gerçekleştiğini dile getirerek, Selçuk Belediye Meclisi ve Encümeni'nin de işçi ve malzeme katkısı sunacağını, "Selçuk Belediyesiyle işbirliğimiz malzeme ve proje bazında sürüyor" sözleriyle belirtti.


Editör: TE Bilişim