Selçuk Belediyesi'nden Kültür, Sanat ve Spor Atağı Selçuk Belediyesi'nden Kültür, Sanat ve Spor Atağı
Selçuk'a gelerek ilçe seçim kurulunda konuyla ilgili bilgi alan CHP İl Başkanı Ali Engin ve CHP İzmir Milletvekilleri daha sonra parti binasına geçerek burada durum değerlendirmesi yaptılar. İlçe seçim kurulundan çıktıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, bazı sandıklara itiraz edeceklerini, ilerleyen zamanda konunun netlik kazanacağını söyledi.

Birleşme tutanaklarına yapılan itirazların reddedildiğini, buna göre birleştirme tutanaklarında bir sorun olmadığını, ancak sandıklara itirazların devam ettiğini açıklayan Engin, "Biz halkın vereceği her türlü karara saygılıyız. İnşallah Selçuk ve İzmir için hayırlısı olur, her karar bizim için değerlidir ve geçerlidir. Demokrasi içerisinde bu tür şeyler olabilir" dedi.

Son bilgilere göre seçimi 15 oy ile kaybettiği görünen CHP adayı ve 3 dönemdir Selçuk Belediye Başkanlığını yürüten Hüseyin Vefa Ülgür, parti binasını dolduran partililerine ve basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı: "Türkiye de tüm Büyükşehir oyları sayıldı, az önce seçim kurulu bize sadece akşamdan beri sandıklarda kaçar oyun kullanıldığını yeni açıklayabildi. Seçim Kurulu şuanda 15 oyla Ak Parti'nin önde olduğunu ilan etti.

Sadece bir sandıkta 40 tane iptal oyumuz var. Biz bunları itiraz olmaksızın seçim sonuçları açıklanmadan önce bu gibi sandıklarda sayımları yapılmadan önce tespitleri yapılıp açıklanması gerektiğini bu konuda bir itirazın gerek olmadığını sayın hakime anlattık. Ancak sayın hakim ben bunları yerinde bulmuyorum.

Siz itirazınızı yaparsınız dedi. Biz de şimdi itirazımızı hazırlığında bulunuyoruz. 30'un üzerinde sandıkta tekrardan bir sayım yapılacak. Buradaki seçim kurulu bunu değerlendirmezse yüksek seçim kuruluna kadar gideceğiz.

Şuan da geldiğimiz nokta dün akşam sandıkların açılmasından iki üç saat sonra gelmemiz gereken noktaya gelinmiştir.

Dünden beri seçim kurulunda tutanaklar değiştirilmiştir. Sandık başındaki görevlilerin imzaları altında alınan tutanakların hepsi elimizdedir. Bu tutanaklar sandık başında sandık görevlilerin yarısı olmaksızın seçim kurulunda bazı görevliler tarafından değiştirilmiştir. Bazı sandıklara polisin de içine girerek, polisinde eli değerek tutanaklara uydurulmuştur. Bu konuda elimizde video çekimleri vardır.

Bu konuda elimizde ses kayıtları vardır. Bu konuda sahte imza atıldığı hakkında ses kayıtları vardır. Seçim kurulu başkanı hakkında başsavcılığa suç duyurusunda bulunduk. Sahte evrak düzenlemekten suç duyurusunda bulunduk.

İsteğimiz şudur. Biz, bizim olmayan sonucu istemiyoruz. Biz adil bir şekilde Selçuk kamuoyu gözleri önünde biz belgelerini ortaya koyduğumuz gerekçelerini ortaya koyduğumuz sandıklardaki oyların bir daha sayılmasıdır"
Editör: TE Bilişim