Konak’ta Yatırımlar Tam Gaz Konak’ta Yatırımlar Tam Gaz
30 Mart’tan sonra tüm belediye birimlerinin mekansal düzenlemelerinin engelliler düşünülerek yeniden tasarlanacağını dile getiren Pekdaş, engelliler için özel bir çağrı merkezi kuracaklarını, halkla ilişkiler biriminde de mutlaka işaret dili bilen bir personel çalıştıracaklarını belirterek, “Güçlükleri birlikte aşacağız” dedi. 

Seçimlere sayılı günler kala yoğun tempoda çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, Konak’ta faaliyet gösteren engelli derneklerini ziyaret etti. İlk olarak Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’ne misafir olan Pekdaş, burada dernek üyesi engelli vatandaşların sorunlarını dinledi. Şube Başkanı Erdem Çerçioğlu, İzmir’de kamu yararına faaliyet gösteren az sayıdaki engelli derneğinden biri olduklarını belirterek verdikleri kurslar sayesinde birçok engelliyi meslek sahibi yaptıklarını söyledi.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL BİRİM
Dernek faaliyetleri hakkında Çerçioğlu’ndan bilgi alan Pekdaş ise, Konak’ta halka dönük hizmet anlayışı temelinde eşitlik ve adaletli bir yönetim sergileyeceklerini belirtti. Bugüne kadar eşit hizmet alamamış, çeşitli nedenlerle ihmal edilmiş kesimlerin sorunlarıyla özel olarak ilgileneceklerini ifade eden Pekdaş, bu doğrultuda belediye bünyesinde özel bir birim oluşturacaklarını da dile getirdi. Bu birimin dezavantajlı gurupların taleplerini alacağını belirten Pekdaş, özellikle sosyal ve kültürel etkinlikler ile istihdamı kolaylaştıran projeler üreteceklerini vurguladı.

ENGELSİZ BELEDİYE
Ziyaretlerini Çağdaş Görmeyenler Derneği ile sürdüren Pekdaş, burada da Dernek Başkanı Ufuk Özen’den bilgi aldı. Konak’ta mutlaka Engelli Meclisi’ni kuracaklarını dile getiren Pekdaş, bu meclis sayesinde engelli yurttaşların tüm taleplerinin değerlendirileceğini belirtti. “Dönüşüm önce belediyeden başlayacak” diyen Pekdaş, tüm belediye birimlerinde engelli otoparkını zorunlu kılacaklarını, yatırım bütçesinden engellilerin yaşam standartlarını artıracak yatırımlar için kaynak ayrılacağını söyledi. Engelliler için bir özel çağrı merkezleri kuracaklarını da dile getiren Pekdaş, tüm belediye birimlerinin mekansal düzenlemelerinin engellileri gözeterek yeniden tasarlayacaklarını söyledi. Pekdaş ayrıca, halkla ilişkiler biriminde işaret dili bilen bir personelin çalışacağını da belirtti.

AMATÖR KULÜPLERE DESTEK
Engelli derneklerinden sonra Kahramanlar semtine geçen Pekdaş, kahvehaneleri gezdi. Kahramanlar semtinin yarım asırlık kulübü Çayırlı Bahçe Spor Kulübü’nü de ziyaret eden Pekdaş, amatör spor kulüplerine mutlaka destek verilmesi gerektiğini belirtti. 30 Mart’tan sonra özellikle geçmişi uzun yıllara dayanan semt kulüplerini güçlendireceklerini dile getiren Pekdaş, gençler için mutlaka yeni spor alanları yaratacaklarını söyledi.
Editör: TE Bilişim