Yayın Yasağı Kalktığında Tüm Sonuçları Takip Edebilirsiniz Yayın Yasağı Kalktığında Tüm Sonuçları Takip Edebilirsiniz
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik toplantıda ayağa kalkarak “Ben ve çevremdekiler de HDP'ye oy verdik” dedi. Bu sözler salonda soğuk duş etkisi yaptı.
MUSA ÇAM SİNİRLENDİ
 
Yine iddiaya göre  İzmir Milletvekili Musa Çam da ayağa kalkarak, "Nasıl, 'HDP'ye oy verdim' dersin? Bunu nasıl söylersin? Bir partinin genel başkan yardımcısı bunu nasıl söyleyebilir?" dedi. Sinirler gerildi.  Özçelik ise bu sözlerin ardından "Böyle bir şey demedim. Yanlış anladınız" ifadesini kullandı.
 
YANLIŞ ANLAŞILDI

 
Alınan bilgiye göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik'in, CHP'nin kapalı milletvekilleri toplantısında, "HDP'ye karşı sessiz kalınarak, barajı geçmesi için destek verilmiştir" şeklindeki sözlerinin, İzmir Milletvekili Musa Çam tarafından yanlış anlaşılınca tartışma başladığı öğrenildi. Çam'ın, "Bunu nasıl söylersin? Nasıl 'HDP'ye oy verdim' dersin" diyerek başlattığı tartışmada, Özçelik'in, "Böyle bir şey demedim" sözleri tartışmanın yoğunluğunu düşürdü.

Milliyet'e konuştu

 Özçelik, sözlerinin kamuoyuna yanlış aksettirildiğini belirterek, Milliyet'e, "Genel Başkan Yardımcısı olan bir kişinin başka bir partiye oy verdiğini iddia etmek, CHP'lilikle bağdaşmamaktadır. Ama bu meselenin kendi içimizde doğru bir biçimde hallolacağına da, bu arkadaşların bir an önce CHP'lilik anlayışına döneceğine de inancım sonsuzdur" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çarşamba günü parti genel merkezinde milletvekilleriyle yaptığı kapalı toplantıda Özçelik ile Çam'ın tartıştığı kamuoyuna yansıdı. Özçelik'in, "HDP'ye oy verdim"
dediği iddiasıyla başladığı belirtilen tartışma, bazı internet sitelerine de yansıdı. Özçelik, o gün yaşananlara ilişkin Milliyet'e yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

CHP'lilikle bağdaşmıyor

"Bir şeyleri çarpıtarak söylemeleri beni üzüyor. Bir defa ben, milletvekilleri toplantısında dış politikayla ilgili söz aldım. Dış politikadaki sorunları anlattım ve bu sorunların ancak sayın genel başkan başbakanlığında çözülebileceğini söyledim. Bu arada 'CHP'nin Türkiye'nin kurucu partisi olmakla verdiği hizmetin yanı sıra bu seçimlerde yaptığı fedakarlıklar da önemlidir. AKP'nin bu seçimde tek başına iktidar olamaması için HDP'nin barajı geçmesi hususunda, bir takım CHP'lilerin HDP'ye oy vermesi konusuna sessiz kalınmıştır'

mahiyetinde bir şeyler söyledim. Bu çerçevede barajın geçirilmesine verilen destekle, Türkiye'de otoriterleşmenin durdurulması ve demokrasinin tesisi açısından önemli bir görev ifa edildiğini, HDP'ye giden emanet oylar olduğunu söyledi. Bunu yanlış aksettirmek, CHP'lilikle bağdaşmıyor. Ne yapmaya çalıştıklarını anlamıyorum. Bu şekilde konuşan arkadaşların parti disiplini içinde edeplerini takınmalarının önemli olduğunu zannediyorum. Bu tartışmayı fazla uzatmasınlar. Benim konuşmamın ne anlama geldiğini, CHP milletvekillerinin yüzde 99'u anlamıştır. Anlamayanlar, anlayanlardan öğrenirse iyi olur. Genel Başkan Yardımcısı olan bir kişinin başka bir partiye oy verdiğini iddia etmek, CHP'lilikle bağdaşmamaktadır. Ama bu meselenin kendi içimizde doğru bir biçimde hallolacağına da, bu arkadaşların bir an önce CHP'lilik anlayışına döneceğine de inancım sonsuzdur."

kaynak: milliyet


Editör: TE Bilişim