Türkiye Haritası Kırmızıya Boyandı Türkiye Haritası Kırmızıya Boyandı
 
Yeni Asır gazetesi yazarı Şebnem Bursalı Bugün ki köşe yazısında Muharrem İnce'nin Aziz Kocaoğlu hakkında söylediği sözler güne damga vurdu...

İşte o Yazının bir kısmı : 

Muharrem İnce'nin sözleri ve analizine ben birkaç cümle daha eklemek istiyorum. Aziz Kocaoğlu ve Oğuz Oyan için söylediklerine özellikle dikkatinizi çekmek isterim.

İnce'nin bu sözleri CHP'nin kayıtlarına girdi ama kamuoyunun da kayıtlarına geçmeli ki; kendisini sorgulayan bir anlamı olsun. Yazının başında hemen uyarayım; Sakın ola ki burada yazacağım hiçbir cümleyi yalanlamaya kalkmayın, kayıtsız ve belgesiz hiçbir şey yazmayan ben ve gazetem sizi mahcup ederiz çünkü...

BOYNER'E MECBUR MUYUZ?
* Sayın Genel Başkanım, siz de Sayın Baykal gibi sağdan ve sağcılardan medet umdunuz ve sonuç ortada, başarısız olduk. Siz de transferlere bayılıyorsunuz. Partinin evlatlarına güvenmek yerine dışarıdan olan insanlara yer verdiniz, kendi değerlerinizi yeterince koruyamadınız.
* Sağdan adam transfer edilerek sağcıların oyu alınmaz. Sağcılara sıcak gelen aday bulacaksınız. En güzel örnek; sağın kalesi olarak bilinen Çanakkale Biga'dır. Adayımız partimizin ilçe başkanıydı ve 46 yıl sonra ilk kez Biga'da sol kazandı, gidip incelememiz lazım. 
* Bize biraz önce sunum yapan anketçimiz bile sağcı (Metropoll Kamuoyu Araştırma Şirketi ve sahibi Prof. Dr. Özer Sancar). Bize ahkam kesiyor; CHP'deki Kemalistler Türkiye'deki Kemalistlerin 2 katıymış diye. Partideki Kemalistleri azaltın diye buyuruyor anketçimiz! Sen kimsin bize akıl veriyorsun! Olacak iş mi bu? 
* Cumhurbaşkanlığı seçimi için Ümit Boyner'in adı konuşuluyor. Boyner'in CHP ile ne ilgisi var? Ben nasıl çalışırım, örgütü nasıl çalıştırırsınız Ümit Boyner için? Bakın Tayyip Erdoğan'a kimi ortaya atıyor? Ben adayım diyor. Hiç dışarıdan aday söyleniyor mu? Eğer biz 131 kişilik bu parti grubundan aday çıkaramazsak 2011'de doğru milletvekilleri seçmedik demektir. Biz zaten yarışa yenik başlıyoruz demektir.

KOCAOĞLU KİMSEYİ TANIMAZ ÇÜNKÜ...

* İyi ki Genel Başkan Yardımcısı değilim. Yoksa çok sert cevap verirdim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na.

Gazeteye mülakat veriyor ve 'Genel Başkan Yardımcılarını ben bile tanımıyorum' diyor. PM üyelerini de tanımıyor o zaman. Bu nasıl bir söylemdir? Ama eğer siz, MYK'dan çıkan ilçe başkan adaylarının isimlerini Parti Meclisi devam ederken rest çekip değiştirtirseniz, o da sizi tanımaz.

Genel Başkan Yardımcılarının hiçbirini tanımayan, PM üyelerini hiç tanımaz. Bu cüret ona verilmemeliydi. Bir Belediye Başkanı, Genel Başkan Yardımcılarını tanımaya mecburdur. 
* Bizim hatalarımız nedir? Doğru yöntem kullandık mı? Hayır. Doğru kişi bulduk mu? Hayır. Doğru dil kullandık mı? Hayır. Beklentilere cevap verebildik mi? Hayır.
* Milletin bir yaşam biçimi var ve bir beklentisi var. Eğer ikisi arasında bir fark varsa arayış da var demektir. Bizim bu arayışa cevap vermemiz lazımdı. 
* Türkiye 3'e bölünmüş. Kürtler, Muhafazakar Sünniler ve Aleviler-Laik Sünniler. Bizim içinde bulunduğumuz 3. Cenah. Bilimle çıkacağız biz bu bölünmüşlükten. 
* Bizim partimizin bir Dombra tarzı müziği bile yok. Sanatçılar bizde, kültür adamları bize destek veriyor ama bizim Dombra gibi bir şarkımız bile yok. Sizi temin ederim ki Dombra, AK Parti'nin oylarına yüzde 2 katkı yaptı. 
* Tayyip Erdoğan seçim meydanlarında İnönü dedi, tek adam dedi ama biz tek bir laf edemedik. Tek parti dönemini anlatan 30 sayfalık bir kitapçık hazırlayıp gönderemedik hiçbir yere.

Editör: TE Bilişim