Karşıyaka'da ilk yardım kursları aralıksız devam ediyor Karşıyaka'da ilk yardım kursları aralıksız devam ediyor
İzmirli Solcu Liseliler, Karşıyaka Çarşı'da bir eylem gerçekleştirdi. Öğrencilerin eylemine öğretmenler ve veliler de destek verdi. Solcu liseliler adına söz alan Gökay Korkmaz, kıyafet serbestesi yasasının, hükümetin lise ve ilk okulları gericileştirmek için planladığını söyleyerek, ‘‘Padişah bozuntusuna bir çift sözümüz var. Dindar nesli rüyanda bile göremezsin, gerekirse rüyana geliriz’’ diye konuştu.Öğretmenler adına konuşan Kerim Metli, konuşmasını direnişte olan ODTÜ’lülere selam göndererek başladı. Gençlerin baskı altına alınarak, hapse atılarak yıldırılamayacağını söyleyen Metli, bugün yaşanan baskılara rağmen gençlerin dünyaya örnek olabilecek bir mücadele yürüttüklerini ifade etti. Konuşmasını halka seslenerek sürdüren Metli, bu gidişe dur denmesi gerektiğini söyledikten sonra, "ODTÜ’deki direnişe kulak verelim, örgütlenelim" dedi.
Veliler adına konuşan Fadime Maral ise,”Biz çocuklarımız AKP karanlığında büyüsünler diye dünyaya getirmedik. 10 yıldır bu ülkenin işçisine, emekçisine, aydınına gün yüzü göstermediler. Çocuklarımızın beynini de hurafelerle doldurmaya çalışıyorlar. Şimdi de özgürlük yalanlarıyla okullarda kılık kıyafeti serbest yaptılar” diye konuştu.
Maral, AKP’nin dindar nesil yetiştirme projesinin karşısına öğrencilerle birlikte dikildiklerini söyleyerek, “Tüm velileri, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmaya, bunun için AKP gericiliğine karşı mücadele etmeye çağırıyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim