Beşiktaş'ta Santos Dönemi Resmen Sona Erdi Beşiktaş'ta Santos Dönemi Resmen Sona Erdi


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-1 mağlup oldukları Kasımpaşa maçı sonrası, “Rakibin direnci üst seviyedeydi. İlk yarı itibariyle pozisyonu az olan maç iken 1-0 öne geçtik ama erken yediğimiz gol bizi olumsuz etkiledi” dedi. 
Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında 4 maçlık aradan sonra mağlup olan siyah-beyazlılarda karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında Şenol Güneş müsabakayı değerlendirdi.

“LİG YARIŞI DEVAM EDİYOR”
Deneyimli çalıştırıcı, “Milli maçtan sonrası oynayacağımız 8 maçın ilkini bugün yaptık. Maça başladığımızda düşüncemiz maçı kazanmaktı. Rakibin direnci üst seviyedeydi. İlk yarı itibariyle pozisyonu az olan maç iken 1-0 öne geçtik ama erken yediğimiz bizi olumsuz etkiledi. İkinci yarıda orta sahada teknik olmayı düşündük ama maalesef erken gol yedik. 60’dan sonra atak olarak iyiydik ama rakibe de pozisyon verdik ama golde bulabilirdik. Düşündüğümüzün dışında skor gelişti. Lig yarışı devam ediyor kazansak da kaybetsek de bu yarış devam edecekti. Bugüne kadar verdiği emeklerin karşılığını aldık. Bunun telafisini diğer maçları kazanarak yapacağız. Bu yenilgi iyi bir hava olmadı takımım için. Daha çok çalışarak bunu aşacağız. Oyuncuların ikinci bölümde gayreti iyiydi. Rakibe cevap vermeye çalıştık ama 1-0’dan sonra oyunu kontrol etmemek de bize pahalıya mal oldu” ifadelerini kullandı.

“GOLLERİ BULABİLSEYDİK TEPKİ OLURDU”
Konsantrasyon sıkıntısı yaşamadıklarını dile getiren Şenol Güneş, “Rakibin bizi kontrol etmesi sonucunda az pozisyon bulduk. Gol sonrası kontrol bize geçti ama yediğimiz golden sonra oyundan koptuk. İlk ve sonraki golü erken yememiz sıkıntı oldu. Rakibin direnci arttı ve bizi zorladı. Oyuncularım tamamen oyundan koptuğunu düşünmüyorum. Milli takımda olan oyuncularla hafta içerisinde birlikte olamadık belki bu bizi etkiledi ama sahaya çıktığımızda da bir olumsuzluk görmedik. Üretkenlik düşündüğümüzün altındaydı. Golleri bulabilseydik tepki olurdu, rakipte oyunumuzu bozmakta başarılı oldu” diye konuştu.

“TARAFTARIMIZI SEVİNDİRMEK İSTİYORUZ”
“Bu kulüp bu takım taraftarıyla beraber değerdir” diyerek sözlerine devam eden Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Dolayısıyla sonuçlar ne olursa olsun ondan vazgeçmek doğru değil. Oyuncu olarak da hoca olarak da çalışanlar olarak da verdiğimiz emeklerin karşılığını alamamak da üzüntü verici. Onları üzmek de üzüntü verici. Kaybedilen maçın şikayetini yaşamak yerine daha çok çalışıp taraftarımızı sevindirmek istiyoruz. Duygusal bir yıkılmayla teslim olan bir takım olmamalıyız. Bugün kazanacağımız maçı kaybettik. Bunun tek telafisi önümüzdeki maçı kazanarak yolumuza devam etmeliyiz. Maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Rakibin kaybettiği maçın ardından morale etkisi olabilir. Duygularımız asla aklımızın önüne geçmeyecek. Sadece işimizi yapıp maçlarımızı kazanacağız. Düşündüğümüzü daha iyi yapmalıydık. Şimdi Bursa maçında bunu yapmalıyız. Rakibe takılırsak işimizi yapamayız” şeklinde konuştu.

“HER OYUNCU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Karşılaşmanın ikinci yarısında oyundan alınan Kerim ile alakalı gelen bir soru üzerine Şenol Güneş, “Kerim dinamikti ama kenarlardan Olcay ve Kerim ile maç içerisinde düşündüklerimizi yapamadık. Ama orta sahada teknik oyunculardan pas yaparak ileriye gitmek istedik, bu sebeple de Tolgay’ı oyuna aldık. Aslında ilk aklımda oyuna girmesi yönünde Cenk idi ama bunu değiştirdik. Biz herhangi bir futbolcu yok veya sakat diye olmayan bir oyuncunun eksikliğini kaybetmemize bağlamam. Her oyuncu bizim için önemli. Rhodolfo’da Gökhan’da önemli ama burada olmayan oyuncu üzerinden yorum yapmak doğru değil” dedi.

“SEZON BAŞLAMADAN DA İDDİALIYDIK”
Şampiyonluk yarışı hakkında da konuşan tecrübeli çalıştırıcı, “Şampiyonluk adayıyız tabii ki. Şu anda bulunduğumuz yer itibariyle yerimiz kötü değil. Daha iyi olmalıyız zaten biz şampiyonluk yarışında sezon başlamadan da iddialıydık” diyerek sözlerini sonlandırdı.



Lider Beşiktaş’ı mağlup eden Kasımpaşa’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, “Eğer bu maçı kaybetseydik yukarıdan kopuyorduk. Çok kritik maçtı özellikle Avrupa kupaları açısından. Bu maçı kazanmamız gerekiyordu” dedi. 
Siyah-beyazlı takımdan bu sezon 4 puan kazanan Kasımpaşa’da Teknik Direktör Rıza Çalımbay, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

“FARKLI BİR MAÇTA OLABİLİRDİ”
Çalımbay, “Bizim haftalardan beri kötü bir gidişimiz vardı. Bunun en büyük etkeni çok cezalı ve sakatın olması. Tabii ki biraz da transfer yaptığımız arkadaşlardan yararlanamadık. Bu maç ilk defa takımın yüzde 90’ı hazırdı. Eğer bu maçı kaybetseydik yukarıdan kopuyorduk. Çok kritik maçtı, özellikle Avrupa kupaları açısından. Bu maç Beşiktaş maçı değil de başka maç olsa da öyleydi. Bu maçı kazanmamız gerekiyordu. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Yenilmesi çok zor bir takım. Bu takımı yenmek için de çok mücadele etmeniz gerekiyor. Çok pozisyon yakaladık. Beşiktaş’ın iyi yönleri olduğu kadar galibiyeti getiren avantajı da kullandık. Farklı bir maçta olabilirdi. Bu maç öncesi benimle ilgili konular oldu. Beşiktaş’ta futbola başladım ve orada bitirdim; Beşiktaşlıyım ve bunu da gizlemedim ama benim bir işim var. Benim sorumluluğum var. Her zaman her yerde en iyisini ve işimi yaparım. Beşiktaş alt yapısında da futbol ahlakını öğrendim ben. Bana düşen hangi takımdaysam o takımın başarısını sahaya koymak. Bizim Beşiktaş’a saygımız sonsuz ama kazanmamız gereken bir maçtı. Takımım adına mutluyum. Şimdi Avrupa kupaları için yolumuza devam edebiliriz. 7 maçın çoğunu kazanmamız gerek. Şampiyonluk yarışının bittiğine inanmıyorum. İki takımın da çok önemli maçları var. Bunun için lig daha bitmedi ve daha çok yol var. Biz iki takıma da başarılar diliyoruz. Bizim mutlaka bu maçı kazanmamız gerekiyordu ve iyi oynadığımız bir maçta kazandığımız için de mutluyum” ifadelerini kulandı.

“BENDE FUTBOLA TERS GELEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ”
Sosyal medyada çıkan, ‘Şampiyonluk yarışında gönlüm Beşiktaş’tan yana’ sözlerinin kendi ağzından çıkmadığını dile getiren Rıza Çalımbay, “Öyle bir şey ben söylemedim. Gönlüm Beşiktaş’tan yana demedim hiçbir zaman. Olayı abartmaları rahatsız etti. Ben hiçbir zaman Beşiktaşlı olduğumu gizlemedim ama ben nerede çalıştıysam oranın menfaatini düşünüyorum. Bana Beşiktaş’ta böyle öğretildi. Bu Beşiktaş ile ligin son maçı olsa yine aynı oyunu oynardık. Bende futbola ters gelen hiçbir şey olmaz. Beni herkes çok iyi tanır. Ben tabii ki Beşiktaşlıyım bundan da gurur duyuyorum ama ama ben işime bakarım. Gol atılır başka bir şey olur hiçbir zamanda sevinmem. Ama bugün biz yenilebilirdik de. İkinci yarıda da bizi boğdular. Ben hayatımda çalıştığım takımda kimseye yanlış yapmadım yapmamda” açıklamasını yaptı.

“7 MAÇ İKİ TAKIM İÇİN DE ÇOK ZOR MAÇLAR OLACAK”
Şampiyonluk yarışında zor maçların oynanacağını yineleyen tecrübeli çalıştırıcı, “İki takımın da zor maçları olacak ikisi de telafisi olmayan maçlar oynayacak. Fenerbahçe Konya’ya gidecek. Onlar Fenerbahçe’yi yenerse ikincilik şansları doğacak. Beşiktaş, Bursa ardından Sivas ve Akhisar ile oynayacak. Bizim maçtan daha zor olacak o maçlar. Biz Beşiktaş’ta oynarken son haftalarda şampiyonluklar da kaçırdık, şampiyonluklar da kazandık. 7 maç iki takım için de çok zor maçlar olacak” diye konuştu.

“EN İYİSİNİ YAPMAK ZORUNDAYIZ”
“Aykut hocanın Fenerbahçe maçı var. Herkes Aykut hocaya bir şeyler söyleyecek” diyerek sözlerine devam eden Çalımbay, “Öyle düşünceler var. Ne Aykut hoca ne ben hiçbirimizin öyle söylenilen şeyler yapması gibi bir durum olamaz. Hepimiz bu işi çok seven insanlarız. Şampiyonluk maçı da olsa oynatmak zorundayız takımımızı. Biz teknik direktör olarak bir sorumluluk almışız ve en iyisini yapmak zorundayız” ifadelerini kulladı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
16. dakikada Andre Castro’nun pasında ceza sahası dışında topla buluşan Scarione’nin sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Boiko’da kaldı.
27. dakikada Oğuzhan’ın ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Sosa rakibini geçerek yaptığı aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
29. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Del Valle'nin rakibini geçerek ceza sahası içi sol çaprazdan sert vuruşunda top kaleci Boiko’nun sağından ağlarla buluştu. 1-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Popov’un sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada ön direkte bulunan Scarione’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-1
55. dakikada Popov’un ceza sahası içine yaptığı ortada top kaleci Boiko’dan döndü. Dönen topu iyi takip eden Adem’in ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak üsten auta çıktı.
68. dakikada Sosa’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde oluşan karambolde Adem Büyük son anda topu uzaklaştırdı.
82. dakikada Eren’in ara pasında topla buluşan Tunay’ın rakibini geçerek yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Boiko’da kaldı.
87. dakikada Sosa'nın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada ön direkte bulunan Atiba'nin vuruşunda top kaleci Ramazan'da kaldı.
90+1. dakikada Andre Castro'nun sağ kanattan pasında ceza sahası içinde topla buluşan Eren, topu Tunay'ın önüne bıraktı. Topu kontrol eden Tunay'ın pasında ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Koito'nun vuruşunda top üsten auta çıktı. 
90+4. dakikada Sosa'nın sol kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada arka direkte bulunan Gomez topu Tolgay'ın önüne bıraktı. Tolgay'ın gelişine vuruşunda top yandan auta çıktı. 
90+5. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Koito'nun rakibini geçerek ceza sahası önünden yaptığı sert vuruşta top üsten auta çıktı. 

STAT: Recep Tayyip Erdoğan
HAKEMLER: Mete Kalkavan xx, Ceyhun Sesigüzel xx, Aleks Taşçıoğlu xx
KASIMPAŞA: Ramazan xx, Popov xx, Titi xx, Omeuro xx, Olivier xx, Hakan Arslan xx, Andre Castro xx, Scarione xx (Abdullah dk. 85 x), Adem Büyük xx (Tunay dk. 79 x), Del Valle xx (Koita dk. 75 x), Eren xx
YEDEKLER: Isaksson, Ferhat, Bozhikov, Malki
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay
BEŞİKTAŞ: Boiko xx, Beck xx, Necip xx, Marcelo xx, İsmail xx, Atiba xx (Mustafa dk. 90 x), Sosa xx, Oğuzhan xx, Olcay xx (Cenk Tosun dk. 57 x), Kerim Frei xx (Tolgay dk. 46 xx), Gomez xx
YEDEKLER: Günay, Tosic, Alexis, Serdar
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş
GOLLER: Sosa (dk. 27) (Beşiktaş), Del Valle (dk. 29), Scarione (dk. 49) (Kasımpaşa)
SARI KARTLAR: Hakan Arslan (Kasımpaşa), Oğuzhan, Marcelo, Sosa (Beşiktaş)
Editör: TE Bilişim