Milli Takım Tepetaklak  Avusturya 6-1 Türkiye Milli Takım Tepetaklak Avusturya 6-1 Türkiye

Spor Toto Süper Lig’e Trabzonspor’u Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2-0 yenerek 3 puanla başlayan Beşiktaş’ın teknik direktörü Slaven Bilic, derbi maçı kazanarak lige 3 puanla başladıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, çok özel bir maç oynadıklarını belirterek, lige iyi başladıkları için mutlu olduğunu söyledi. Bilic, Trabzonspor’un kendilerinden daha çok maç yaptığını belirterek, "Onlara göre biz daha az maç yapmıştık. Tam olarak tatmin olmasak da daha iyi olmak adına olumlu mesajlar aldık. Trabzonspor tehlikeli bir rakipti. Hatalarımızı beklediler. Bir kaç kontra pozisyon dışında fazla da pozisyon vermedik. Taraftarlarımızı da tebrik ediyorum. Verdikleri destekte galibiyete büyük etki ettiler. Sadece bir maç oynadık ve 3 puan aldık. Ligde ilginç sonuçlar alındığını görmüştük. Bu maçın morali ile UEFA Avrupa Ligi Play-off maçını düşünmeye başlayacağız" dedi.

Hırvat teknik adam, takımda kadro derinliğinin olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine şöyle konuştu:

"Ligdeki kendi ayarımızdaki rakiplerle kıyasladığımızda çok derin bir kadromuz olduğu görüşüne katılmıyorum. Üç kulvarda yarışacak bir takım için ve böyle bir periyotta sakatlıklar da yaşanacağını düşünürsek iyi bir kadromuz olsa da çok alternatifli bir kadroya sahip olduğumuzu söyleyemeyiz. Belki bir oyuncuyu da daha kadromuza katabiliriz."

Beşiktaşlı futbolcu Olcay, galibiyeti hak ettiklerini belirterek, geçen sezon ki performansının üstüne çıkmak istediği belirtti. Siyah-beyazlı takımın başarılı savunma oyuncusu Sivok da "Bu maçı uzun süre bekliyorduk. İki aydır bütün planlarımız lige iyi başlamak içindi. Hocamızın istekleri doğrultusunda ne yapacağımızı biliyorduk. İstediklerimizi yaptık ve maçı kazandık. Ayrıca taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu kadar taraftarımızın maça geleceğini beklemiyorduk. İnönü Stadı’nı aratmadılar" diye konuştu.

TRABZONSPOR CEPHESİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, kendilerini sınamak adına önemli bir maç oynadıklarını belirterek, "Sahada duruşumuz bence biraz daha gelişmeli. Son bölümde Beşiktaş, hücum ağırlıklı oyuncularının katkısıyla daha iyi oynadılar. 3. bölgedeki anlayışımız bir daha iyi olmalıydı. Takım olarak fiziksel değerlerimizi yukarıya doğru artıyor. Maçın uzun bölümünde kora kor mücadele oldu son bölümlerde Beşiktaş’ın istekli oyunu ve iki golde de savunma oyuncumuza çarpması bu akşam ki şansızlıklarımızdan bir kaçıydı. Rakibimizi kutluyorum" dedi.

Adrian’ı oynatmamasının kendi tasarrufu olduğunu söyleyen Akçay, Colman’ın agresif oyunu için ise "Oyuncularımızdan hırslı oynamalarını isteriz ancak oyuncuların yapısından dolayı bazı şeyler kaçıyor. Colman’ın hareketi topu kapmaktı ancak istem dışı sert bir hareket oldu bu hareketi nedeniyle üzgünüz. İleri ki dakikalarda Colman’ın sarı kartı olması nedeniyle onu oyundan almak zorunda kaldık" diye konuştu.

Akçay, aldıkları sonucun UEFA Avrupa Ligi’ne oynayacakları maça olumlu yansıyacağını söyleyerek, "Kukesi maçı bizim için oyuncularımız için hayati bir önemi var. Bu nedenle bu skorun o maça olumlu yansıyacağını düşünüyoruz" dedi.

Trabzonsporlu futbolculardan Alanzinho, ligin ilk maçını kazanmak istediklerini ancak istemedikleri bir sonuç aldıklerını belirterek, "Bizim için derbi maçtı. Oyunu kontrol ettiğimiz anlar oldu ancak Beşiktaş bizden daha iyiydi. Moralimizi bozmadan yolumuza devam etmeliyiz" derken Olcan ise kendileri için kötü bir sonuç olduğunu ifade ederek bu maçı unutup oynayacakları UEFA Avrupa Ligi Play-off maçına odaklanacaklarını kaydetti.
Editör: TE Bilişim