Acil önünde eski koca dehşeti Acil önünde eski koca dehşeti
Yalman’ın Uludağ yolunda öldürülüp Demirtaş Avdancık arasında dereye atıldığı, otomobilinin ise plakası değiştirilip kullanıldığı belirlendi.
Kent Meydanı’ndaki telefoncular çarşısında çalışan emekli Mustafa Yalman, 12 Temmuz’da kayboldu. Yalman’ın ailesi Asayiş Şube Müdürlüğü’ne kayıp müracaatında bulundu. Cinayet masası polisi, Yalman’ın cep telefonunda son olarak kimlerle görüştüğünü belirledi. Yalman’ın otomobilinin plakasının değiştirilerek biri kadın 2 kişi tarafından kullanıldığı da tespit edildi. Otomobil üzerindeki kan izleri incelemeye alındı. Polis ilk olarak "fuhuş yapmak" suçundan kaydı bulunan A.Ç. ile erkek arkadaşı G.A.’yı gözaltına aldı.

Çok sayıda kaydı bulunduğu öğrenilen G.A.’nın bir dava sebebiyle hakkında kesinleşmiş 3 yıl hapis cezası ile arandığı belirlendi. Operasyonu genişleten polis, A.Ç. ve G.A.’nın otomobiliyle Uludağ yoluna götürdükleri ve henüz bilinmeyen sebeple tartıştıkları Yalman’ı kemerle boğup, bıçaklayarak öldürdüklerini ve cesedi Demirtaş Barajı yakınlarındaki dereye attıklarını belirledi. Bayan A.Ç.’nin Mustafa Yalman ile para karşılığında ilişki yaşadığını ifade ettiği, cinayeti G.A.’nın işlediğini söylediği öğrenildi. Zanlıların öldürdükleri Yalman’ın cebindeki 300 lirayı aldıkları da öne sürüldü.

CESET PARÇALANMIŞ

Zanlıların sorgusunun ardından ceset Demirtaş Barajı yakınlarında bulundu. Ancak vahşi hayvanlar tarafından parçalanan kemik ve saç parçaları ile ayakkabı bulundu. Ceset parçalarının Mustafa Yalman’a ait olup olmadığı yapılacak otopsi ve DNA çalışması sonucu belirlenecek. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü A.Ç. ve G.A.’nın sorgusunun ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim