Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Tarih boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri, sadece yurt savunmasında değil, dünyada barış ve istikrarın korunmasında da önemli roller üstlenmiştir. Ordumuz, nerede olursa olsun, deruhte ettiği her vazifeyi, zorluklarına rağmen, büyük bir titizlikle yerine getirmiştir” ifadelerini kullandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, hem dünyanın en güçlü, hem de en güvenilir orduları arasında yer aldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birleşmiş Milletlerden NATO bünyesinde yürüttüğümüz misyonlara nerede görev aldıysak, hepsinin de üstesinden alnımızın akıyla geldik. Ne milletimize, ne ordumuza, ne de çatısı altında hizmet verdiğimiz uluslararası örgütlerin itibarına asla halel getirmedik. Kimsenin malına, mülküne zarar vermedik. Hiç kimsenin namusuna el uzatmadık. Hiçbir masumun canına kıymadık. Kimseye haksızlık, hukuksuzluk yapmadık. Bize sığınan hiçbir mazlumu katillerine teslim etmedik” dedi.

“TÜRKİYE’NİN SON 71 YILDA NATO İTTİFAKINA YAPTIĞI KATKILARI, ÇOK AZ MÜTTEFİK YAPMIŞTIR”

Güvenliğin sağlanması, huzurun tesisi, barış ve istikrar ortamının yeniden inşası noktasında hep samimiyetle çaba harcadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güney Kore’den Afganistan’a pek çok yerde, bu uğurda nice evladımızı şehit verdik” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin son 71 yılda NATO İttifakına yaptığı katkıları, çok az müttefikin yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu gerçekler apaçık ortadayken, bir süredir, ülkemiz aleyhine yürütülen kampanyaları esefle karşılıyoruz. Yerleşik teamülleri bozma pahasına atılmak istenen adımları gördükçe, İttifakın geleceği adına endişe duyuyoruz. Ülkemizin, İttifak’ın genişlemesine müzahir tavrını herkes çok iyi biliyor. İttifakın açık kapı politikasını destekledik, destekliyoruz. Başta terörizmle kararlı mücadele olmak üzere İttifak’ın temel değerlerine sadakat gösterecek herkesi bağrımıza basmaya hazırız. Finlandiya’nın üyeliğine onay vererek ilkesel duruşumuzu ortaya koyduk. Ama teröristleri himaye edenlere ve terörle mücadelede gerekli tedbirleri almayanlara da tepkimizi göstermekten çekinmedik.”

Başkan Tugay İlçe Belediye Başkanlarıyla Toplantı Yaptı Başkan Tugay İlçe Belediye Başkanlarıyla Toplantı Yaptı

“NATO çatısı altında dayanışma sergileyelim diyenlerin, Türkiye’de darbeye kalkışmış, 40 yılda binlerce insanımızı katletmiş canilere kucak açmasının hiçbir makul gerekçesi olamaz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörle demokrasi, terörle güvenlik, terörle insanlık yan yana duramaz. İttifakın özü, karşılıklı güven ve dayanışma ikliminin tesisidir. Bu olmadan, diğer konuları konuşmanın bir anlamı yoktur” şeklinde konuştu.

Editör: Ersin USTA