Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a Konuk Oluyor
Antalya'da düzenlediği basın toplantısının ardından soruları cevaplandıran Demirören, TFF Yönetim Kurulu'nun kararları UEFA'nın bilgisi dahilinde mi aldığı yönündeki bir soruya, "PFDK ve Tahkim Kurulu özerktir. Kendi iradesiyle karar verecektir. Küme düşme kalktı, puan silme geldi gibi söylemler sadece ön yargıyla kişileri yönlendirmek olur. Bu bana göre yanlıştır. UEFA'nın bizden özellikle istediği tek bir şey vardı. Kurulların karar vermesi, biz bunu yaptık. Biz dosyayı olduğu gibi kurullara gönderdik.
Sadece tüm kulüplerimizin idari değil, yargısal olarak da aklanmasını istediğimiz için gönderdik. Bizim disiplin kurulu tarafından aklanarak geçmişte kişilere, camialara 'sen gönderilmedin' demesinler diye gönderdik"

Demirören, bir soru üzerine Fenerbahçe'nin CAS'taki davasını kendi iradesiyle çektiğini belirterek, "CAS davası Fenerbahçe tarafından çekildi. Fenerbahçe camiasının kendi öz iradesiyle verdiği karardır. Bizim 'şunu çekin, bunu çekin' gibi bir şeyimiz olmaz. Böyle bir şeyi teklif etme şansımız olmaz" ifadelerini kullandı.

Kulüplerin yanı sıra kişilerin de disiplin kuruluna sevk edilip edilmediğinin sorulması üzerine ise Demirören, "Şahıslar eski yönetim döneminde zaten disiplin kuruluna sevk edilmişti. Bizim yönetim olarak tekrar şahısları sevk etme gibi bir durumumuz olamaz. Biz sadece Etik Kurulu'nda ilk başta gönderilen dosyanın haricinde ikinci bir gönderme yaptık. Bunu da kişilerin öz savunma haklarının sağlanması için ve sahaya yansıma olup olmadığına bakılması için gönderdik. Disiplin kuruluna sevk edilen
takımların sayısı yarın belli olacak. Şimdi sayı veremeyiz" diye cevap verdi.

Puan silme ve para cezasının karar alındığı tarihte uygulanacağını ifade eden Yıldırım Demirören, "Bugün itibariyle 58. madde değişmiştir. Bizim amacımız zaten 8 aydır hep beklediği için bekleyen bu sürecin en kısa zamanda bitmesidir. Biz normal süreci çalıştırarak, disiplin kuruluna sevki tamamlayacağız. Disiplin kurulu en az 48 saat olmak kaydıyla savunmaları alarak kararını verecektir. Bizim ve Türkiye'nin beklentisi bir an evvel bu işin bitmesidir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim