Menemen'de seçim kirliliğine son Menemen'de seçim kirliliğine son
Menemen Belediyesi tarafından Türk Kadınlar Birliği Menemen Şubesi’ne tahsis edilen tarihi Taşhan Çarşısı’ndaki İşleyen Eller Bürosu'nun açılış töreni, Türk Kadınlar Birliğine üye Egeli hanımları bir araya getirdi. İlgi ve katılımın yoğun olduğu açılış töreni Menemen yöresine özgü halk oyunları gösterileri ile renklendi. Taşhan’da tahsis edilen dükkanda, ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri satışa sunarak gelir elde edeceklerini belirten Türk Kadınlar Birliği Menemen Şube Başkanı Müesser Kırımlı, kendilerine bu fırsatı sunan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ile yine desteklerinden dolayı Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rıza Akdeniz’e teşekkür etti.
Türk Kadınlar Birliği üyesi kadınları Menemen’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Belediye Başkanı Şahin, toplumun ilerlemesinde kadının rolünün çok büyük olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Kadın eğer bir toplumda olmazsa, o toplum çağ dışı kalmış bir toplumdur. Kadın da kendini geliştirmek zorundadır. Bir kadın kendini geliştirecek özgür bir ortam buluyor ve ürettiği fikirleri etrafındakilere özgürce iletip paylaşabiliyorsa, o toplum muasır medeniyetler seviyesine çıkmış bir toplumdur. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum. Böylesine Atatürkçü kadınların arasında olmak bana büyük mutluluk veriyor. Sizin gibi mukaddes varlıklar olan annelerin ellerinden öpüyorum.”
Konuşmaların ardından Türk Kadınlar Birliği Menemen Şubesi İşleyen Eller Bürosu’nun açılış kurdelesi; Kaymakam Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Urla Belediye Başkanı'nın eşi Feza Karaosmanoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Oğuz Sezgin tarafından kesildi. Usta Öğretici Belgin Yaman öğretiminde yıl içerisinde üretilen el sanatları ile hayırseverlerin derneğe bağışladığı el emeği çalışmalar kermeste gösterime açıldı. Pazartesi gününe kadar sürecek olan kermesten elde edilecek gelirin, kadınlar yararına ve öğrencilere burs sağlamakta kullanılacağı açıklandı. Taşhan’da düzenlenen kokteylin adından Araştırmacı-Yazar Oktay Özengin, Menemen’in ve Taşhan’ın tarihi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

YILIN ANNESİ ÖDÜLLENDİRİLDİ
Keyifli Park Restoran’da, Grup Yelken’in türkülerle bezenmiş canlı müziği eşliğinde gerçekleştirilen öğle yemeğinde; Türk Kadınlar Birliği Şube Başkanları ve Onursal Başkanları’na Türk Kadınlar Birliği Menemen Şube yöneticileri tarafından günün anısına plaket takdim edildi.
Engelli bir çocuğu öz evlatlarından ayırmayarak sahip çıktığı için, oluşturulan bağımsız jüri tarafından “Yılın Annesi” seçilen Şerife Yüksel, plaketini Menemen Kaymakamının eşi Arzu Gürdal'ın elinden aldı. Burada çekilen hatıra fotoğrafının ardından Atiz Park’a geçilerek, Menemen’e özgü kırmızı topraktan üretilen ürünler incelendi, kadınlara alış veriş fırsatı sağlandı.
Menemen Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinlik çerçevesinde Yıldıztepe’deki Devrim Şehidi Kubilay Anıtı’nı da ziyaret eden kadınlar; Kubilay Olayı hakkında yerinde bilgilendirildikten sonra Devrim Şehitleri anısına saygı duruşunda bulundular.


Editör: TE Bilişim