Ünlü Sanatçı Alişan'ın Sağlık Durumu İyi Ünlü Sanatçı Alişan'ın Sağlık Durumu İyi
Bursa İl Afet Acil Durum Müdürü İbrahim Tarı, Türkiye'de her sene büyüklüğü 6'nın üzerinde ortalama 3 deprem olduğunu söyledi.
İl AFAD Müdürü İbrahim Tarı, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Fikir Bahçesi' programına konuşmacı olarak katıldı. Tarı, Türkiye'de bir deprem gerçeği olduğunu ifade ederek, insanların bu konuda her an tedbirli olması gerektiğinin altını çizdi. Tarı, Türkiye'de her yıl büyüklüğü 6'nın üzerinde ortalama 3 deprem olduğunu belirterek, "Bir yerde büyük bir deprem olmuş ise daha sonra aynı büyüklükte bir başka depremin olma ihtimali yüksek. Depremden korunmak için sağlam zemin değil, zemine uygun bina yapılması lazım. Türkiye'nin tamamı deprem tehdidinde. Bursa ise 1. derece deprem bölgesinde. Yapı güvenli olmalı ancak yapı dışında da eşyalar insan hayatını riske atmamalı" ifadelerini kullandı.
Apartman gibi yüksek katlı binalarda merdiven boşluğunun en tehlikeli alan olduğunu hatırlatan Tarı, Van depremine görevli gittiklerinde yaşadığı tecrübeleri paylaştı. Tarı, sarsıntının evde geçirilmesi, daha sonra binanın tahliye edilmesi gerektiğini vurguladı. Bursa'da muhtemel bir depremde mevcut 100 kişilik kurtarma ekibi ile her yere ulaşılamayacağını, bu sayının 5 bin olsa da değişmeyeceğini ifade eden Tarı, her mahallede 50 kişilik mahalle afet gönüllüsü olması gerektiğini savundu.
Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun da fiziki olayları iyi anlamak ve ona göre tedbir almak gerektiğinin altını çizdi.
Editör: TE Bilişim